Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Romance celebre-Alice Cocea
1.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata incredibila a printesei Alice soacra reginei Elisa
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum corporatiile va strica sanatatea
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lewis Carroll -date biografice
768 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Din senin
1.324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Bardeen
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa Anne-Fiica care ar trebui sa fie regina -
371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti distrug corporatiile sanatatea
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coober Pedy
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul ideal a postasului Cheval
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Alice Cooper

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.07.2013  Adauga la favorite 889 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alice Cooper (nascut Vincent Damon Furnier, 4 februarie 1948), este un cantaret de muzica rock, compozitor, textier si muzician a carui cariera muzicala se intinde pe o durata de patru decenii. Prezentand spectacole de scena complexe, in care ghilotinele, scaunele electrice, sangele simulat si serpii boa constrictori sunt elemente frecvente, Cooper a imprumutat numeroase elemente de heavy metal, garage rock, horror movies si vodevil pentru a crea a varianta teatrala a muzicii hard rock care a devenit cunoscuta sub numele de shock rock.

"Alice Cooper" a fost original numele unei formatii muzicale al carei lider muzical fusese Vincent Furnier intruchipand un personaj imaginar, care ar fi dat numele formatiei. In 1974, Furnier si-a schimbat legal numele in Alice Cooper lansand o cariera de cantaret solo de mare succes. Dupa primul lor mare succes muzical din 1966, cand formatia fusese cunoscuta sub numele de "The Spiders" ("Paianjenii"), formatia originala "Alice Cooper Band" a repurtat un succes cu adevarat international doar in 1972, cu melodia "School's Out", atingand apoi varful lor muzical in 1973 cu albumul "Billion Dollar Babies".

Cariera de cantaret solo a lui Alice Cooper a inceput in 1975 cu albumul conceptual Welcome to My Nightmare. Largind temele muzicale abordate in cadrul muzicii rock and roll, Cooper a trecut de la "radacinile" sale ancorate in genurile garage rock si glam rock[3] la multe alte stiluri muzicale, asa cum sunt conceptual rock, hard rock, pop rock, disco, experimental rock si industrial rock. In anii din urma se remarca o intoarcere spre prima sa iubire, garage rock.
Alice Cooper este cunoscut pentru personalitatea sa placuta si glumeata din afara scenei. Revista The Rolling Stone Album Guide merge chiar putin prea departe afirmand despre el ca ar fi "cea mai iubita personalitate din lumea rock and roll-ului".[5] Cooper a ajutat semnificativ la cizelarea sunetului si aspectului scenic si artistic al genurilor heavy metal si punk rock. Alice Cooper este, de asemenea, creditat ca fiind primul muzician care a introdus elemente teatrale bazate pe un scenariu anume pe scenele concertelor de muzica rock si pop la sfarsitul anilor 1960. In afara scenei muzicale, Cooper este actor de film, o celebritate in lumea golfului, un pasionat restaurator si un apreciat disk jockey, gazduit cu talent, sarm si aplomb emisiunile radio "Nights With Alice Cooper" si "Breakfast with Alice", dedicate muzicii clasice rock.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.