Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Viata pe un vas de croaziera
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul din interior (SUA 2006) Drama/ Thriller 129 min
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Israelului. Cum a schimbat lumea
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand se serbeaza Anul Nou, in China?
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conflictul din spatiu (documentar in RO)
1.245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Rosie
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ORIGINEA lui Adam si Eve
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri despre trecut: Foametea din anii 1946-1947-1
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tunelurile dacilor
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre relatia om -caine
834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Stevie Wonder

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.07.2013  Adauga la favorite 1.132 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stevie Wonder (la nastere Stevland Hardaway Judkins, nascut pe data de 13 mai 1950; si-a schimbat mai tarziu numele in Stevland Hardaway Morris) [1] este un cantaret, compozitor, multi-instrumentist si producator american. Este orb din nastere. A semnat un contract cu casa de discuri Motown la varsta de 11 ani si continua sa cante pentru aceasta si in ziua de azi.
Stevie Wonder s-a nascut in Saginaw, Michigan in anul 1950, fiind al treilea din cei 6 copii ai lui Calvin Judkins si Lula Mae Hardaway Morris. Din cauza nasterii premature, vasele de sange din spatele ochilor nu au ajuns pana in fata, ceea ce a facut ca retinele lui sa se detaseze.[2] Termenul medical pentru aceasta situatie este de ROP si a fost probabil agravat de oxigenul pe care l-a primit in incubator, dar acest tratament nu a fost cauza primara a orbirii sale.

Cand avea 4 ani, mama sa l-a parasit pe tatal sau si s-a mutat impreuna cu copiii ei in Detroit. Mama lui Wonder si-a schimbat numele inapoi in Lula Hardaway Morris, iar Morris ramane numele legal al lui Wonder. Acesta a luat lectii de pian la varsta de 7 ani si l-a invatat perfect la varsta de 9 ani. In timpul copilariei sale, a facut parte din corul bisericii. De asemenea, a invatat singur sa cante la armonica si tobe, perfectionandu-se pana la varsta de 10 ani. Wonder a mai invatat sa cante la bas in timpul copilariei.
La varsta de 13 ani, Wonder a avut un hit mare, „Fingertips (Pt. 2)", aparut in anul 1963, este un single luat de pe o inregistrare live de la Motown, introdusa apoi in albumul Recorded Live: The 12 Year Old Genius (Inregistrari Live: Geniul De 12 Ani). Acest cantec, in care Wonder canta cu vocea si armonica, iar tanarul Marvin Gaye la tobe, a fost nr. 1 in topurile SUA de muzica pop si R&B si l-a lansat in ochii publicului.

In anul 1964, Stevie Wonder si-a facut debutul in film, jucand in filmul Muscle Beach Party in rol propriu, ca „Little Stevie Wonder". S-a intors in continuarea acestuia lansata mai tarziu cu 5 luni, Bikini Beach. A cantat in ambele filme piesele „Happy Street" si „Happy Feelin'(Dance and Shout)".

Renuntand la „Micutul" din porecla sa, Wonder a mai avut cateva hituri la mijlocul anilor 1960, printre care si „Uptight (Everything's Alright)", „With a Child's Heart" si „Blowin' in the Wind", un cantec al lui Bob Dylan, cantat de Wonder si mentorul sau, Clarence Paul. Apoi, Wonder a inceput sa lucreze ca si compozitor la Motown si a compus cantece atat pentru el, cat si pentru colegii sai, incluzand si „Tears of a Clown", un hit care a ajuns pe locul 1, cantat de The Miracles.

In anul 1968 a inregistrat un album cu piese instrumentale de jazz/soul, majoritatea fiind de armonica, lansat sub pseudonimul (si titlul) Eivets Rednow, care este „Stevie Wonder" citit invers. Albumul nu a atras prea multa atentie, iar singurul sau single, „Alfie" a ajuns doar pe locul 66 in topul SUA al muzicii pop. Wonder a avut cateva hituri intre anii 1968 si 1970, cum ar fi „I Was Made To Love Her", „For Once In My Life" si „Signed, Sealed, Delivered I'm Yours". In septembrie 1970, Wonder s-a casatorit cu Syreeta Wright, secretara formala si compozitoare la Motown. Pentru urmatorul sau album, Where I'm Coming From, nevasta sa, Syreeta l-a ajutat cu cateva aspecte de productie, cu permisiunea lui Gordy. Albumul nu a avut succes. La aniversarea sa de 21 de ani, pe data de 21 mai 1971, contractul sau cu Motown a expirat.In anul 1970, Wonder a cantat la mai multe instrumente in hitul „It's a Shame" pentru trupa The Spinners. Contributia sa avea rolul de a arata talentul sau si de a ajuta la negocierile cu Gordy

Wonder a fost casatorit de doua ori — cu cantareata Syreeta Wright din 1970 pana in anul 1972; si din 2001 cu designerul de moda Kai Milla Morris.Are sapte copii din urma celor doua casatorii si alte cateva relatii

Fiica sa, Aisha Morris, a fost inspiratia sa pentru cantecul „Isn't She Lovely". Aisha Morris este cantareata care a facut turneuri impreuna cu tatal ei si l-a acompaniat in anumite inregistrari., inclusiv in albumul sau din 2005, A Time 2 Love. Wonder are doi fii cu Kai Milla Morris; cel mai mare se numeste Kailand si uneori apare pe scena ca tobosar impreuna cu tatal sau. Fiul mai mic, Mandla Kadjay Carl Stevland Morris, s-a nascut pe 13 mai 2005, in ziua in care Wonder implinea 55 de ani.

In mai 2006, mama sa a decedat in Los Angeles, California la varsta de 76 de ani. In timpul concertului din Marea Britanie, Birmingham pe data de 8 septembrie 2008, acesta a declarat ca va incepe din nou turneele, in urma pierderii sale. „Vreau sa iau toata durerea pe care o simt, sa sarbatoresc si sa uit totul".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.