Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arnold Schwarzenegger
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arnold Alois Schwarzenegger
529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare, mai puternic, mai rapid
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enron – „Baietii destepti"
617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul care-a vrut sa le vanda englezilor ,America
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lungul drum al dragostei (SUA 2005) Western 120m Sb rom
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul sangeriu (SUA 2006) Actiune Thriller 138 min
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giorgio de Chirico
1.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orchestra.
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria universala a muzicii
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Arnold Schwarzenegger

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.03.2013  Adauga la favorite 1.057 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arnold Alois Schwarzenegger n. 30 iulie 1947) este un fost culturist si actor american originar din Austria, politician republican, care a servit ca cel de-al treizeci si optulea guvernator al statului California.

Schwarzenegger si-a castigat faima ca actor Hollywood-ian in filme de actiune. In zilele cand era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac" si „Arnold cel Tare". Supranumele „Arnie" l-a dobandit in timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator" (combinarea cuvintelor governor si terminator, dupa filmele din seria Terminator).

Arnold Schwarzenegger a fost ales la 7 octombrie 2003 guvernator al statului California intr-un scrutin special, numit recall election (v. si articolul in engleza California recall election, 2003), menit sa inlocuiasca fostul guvernator al statului California, Gray Davis. Arnold Schwarzenegger si-a prestat juramantul ca guvernator la 17 noiembrie 2003, pentru a servi restul mandatului lui Gray Davis pana la data de 8 ianuarie 2007. La 16 septembrie 2006 a anuntat ca va candida din nou pentru un mandat complet in alegerile pentru functia de guvernator, pe care, de altfel, le-a castigat. In mai 2004 si 2007, Schwarzenegger a fost numit unul din cele 100 de persoane cele mai influente, pe acel an.[necesita citare] Al doilea mandat s-a incheiat in 2010, el nemaifiind eligibil pentru un al treilea.

Schwarzenegger a fost casatorit cu ziarista si scriitoarea Maria Shriver, cu care are patru copii. In 2011 s-a aflat ca el mai are un copil, cu o fosta angajata, motiv pentru care sotia sa a hotarat sa se desparta de el si sa ceara divort.










Schwarzenegger s-a nascut in Thal, Austria, un sat mic in apropiere de capitala stiriana Graz, si a fost botezat Arnold Alois Schwarzenegger. Tatal sau, Gustav Schwarzenegger (1907–1972), a fost ofiter in politia locala si mama, Aurelia Jadrny (1922–1998), casnica.

Conform celor relatate de Schwarzenegger, parintii erau severi: „Austria era o lume diferita in acei ani. Daca faceam ceva rau sau nu ascultam de parinti, nuiaua stia de noi". El a crescut intr-o familie de romano-catolici credinciosi, care asistau la serviciul religios in fiecare duminica.

Fiul preferat al lui Gustav Schwarzenegger era Meinhard, fratele mai mare al lui Arnold. Favoritismul tatalui era „dur si vulgar", ce se tragea de la banuiala nefondata ca Arnold nu ar fi fost copilul lui. Schwarzenegger a afirmat ca tatal sau nu avea „rabdare sa te asculte sau sa-ti inteleaga problemele... Era un un perete, un perete adevarat". Schwarzenegger avea o relatie buna cu mama sa si a mentinut-o pina cand ea s-a stins din viata. Mai tirziu, Schwarzenegger a insarcinat Centrul Simon Wiesenthal sa cerceteze rapoartele tatalui sau din timpul razboiului. Insa nu s-a descoperit vreo dovada de participare la atrocitati comise de SA ori alte structuri naziste, in pofida faptului ca Schwarzenegger senior a fost membru in partidul national-socialist. La scoala, Schwarzenegger a fost un elev mediocru, dar se evidentia prin caracterul „voios, bine-dispus si exuberant".

Schwarzenegger a practicat multe sporturi, influentat in mare masura de tatal sau. Si-a facut rost de prima haltera in 1960, cand antrenorul sau de fotbal l-a dus cu echipa la o sala de forta locala. La virsta de 14 ani, Schwarzenegger si-a ales drept cariera sportiva culturismul in detrimentul fotbalului. Schwarzenegger: „Am inceput sa ma antrenez cu greutati cand aveam cincisprezece ani, dar participam deja ca sportiv, in fotbal, de patru ani. Cu toate ca eram subtirel, eram bine dezvoltat, incat sa-mi permit sa incep sa merg la sala si sa ridic greutati la nivel competitional".

Cu toate acestea, biografia saitului sau oficial sustine: „La 14 ani, el a inceput un program de antrenament intens cu Kurt Marnul, la 15 sa studieze psihologia (pentru a invata mai multe despre puterea mintii asupra corpului), iar la 17 ani si-a inceput cariera competitionala".In timpul unui discurs din 2001, Schwarzenegger a spus: „Planul mi-era format la varsta de 14 ani. Tatal meu voia sa devin un ofiter de politie, cum a fost el. Mama voia sa merg sa fac scoala".[necesita citare] Schwarzenegger a inceput sa mearga la o sala de forta in Graz, unde frecventa cinematograful local pentru a-i vedea pe marii culturisti, intre care: Reg Park, Steve Reeves si inotatorul Johnny Weissmuller. „Am fost inspirat de oameni precum Reg Park si Steve Reeves". Cand Reeves a murit in 2000, Schwarzenegger isi amintea cu drag: „Adolescent fiind, am crescut cu Steve Reeves. Realizarile sale remarcabile mi-au permis sa vad intelesul a ceea ce era posibil, pe cand altii din jurul meu nu-mi intelegeau mereu visele... Steve Reeves a fost o parte din tot ceea ce am putut realiza pina acum".[necesita citare] In 1961, Schwarzenegger l-a intilnit pe fostul „Mr. Austria", Kurt Marnul, care l-a invitat sa se antreneze la sala in Graz. Era intr-atit de dedicat culturismului, incat era cunoscut prin faptul ca intra prin efractie in sala locala de forta la sfarsit de saptamana, cand sala era de obicei inchisa, ca sa se poata antrena. „Nu ma simteam bine daca ratam un antrenament... Stiam ca nu voi putea sa ma privesc in oglinda dimineata urmatoare daca nu o faceam".

In 1971, fratele sau Meinhard a murit intr-un accident rutier. Meinhard fusese beat si a murit instantaneu, iar Schwarzenegger nu a asistat la funeraliile lui. Meinhard era pe cale sa se casatoreasca cu Erika Knapp, iar cuplul a avut un copil de trei ani Patrick. Schwarzenegger i-a platit nepotului Patrick scoala si un trai in Statele Unite. Gustav a murit in anul urmator in urma unui atac de cord. In filmul Pumping Iron, Schwarzenegger sustine ca nu a asistat la funeraliile tatalui sau, deoarece se antrena pentru o competitie de culturism. Mai tarziu, el si producatorul filmului au declarat ca aceasta istorie a fost luata de la un alt culturist cu scopul de a arata extremele pina la care unii sunt in stare sa mearga pentru sportul practicat, dar si pentru a i se face intentionat lui Schwarzenegger o imagine mai rece, pentru a include in film un dram in plus de senzational.

A jucat in numeroase filme printre care se numara: Terminatorul , Terminatorul 2: Ziua Judecatii, Terminatorul 3: Suprematia Robotilor , Goana dupa cadou etc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.