Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aitoliko-Grecia
1.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pyrgos-Grecia
1.599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Paros Grecia
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mytilini-Grecia
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Micene Grecia
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.893 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
03:33
  Hydra Grecia imagini din port / top 10 insule Grec
2.819 vizite - 2 comentarii
adaugat de camil
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asos Grecia
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chios-oras in Grecia
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Volos-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.02.2013  Adauga la favorite 706 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Volos este un orasel de provincie, situat pe marginea golfului Pagastic. Centru industrial si port comercial cu activitati indreptate in special spre industrii si comertul cu fructe, Volos este insa si o statiune balneara agreabila. Muzeul din Volos este extraordinar de interesant, cateva dintre colectiile sale fiind considerate unice in lume. Pietrele funerare, placi rectangulare de marmura asezate deasupra frontoanelor, asa cum se obisnuia in antichitate, sunt nu numai remarcabile din punct de vedere artistic dar si veritabile documente istorice. Vreo douazeci dintre acestea sunt decorate cu picturi admirabile, bine conservate.

Portul Volos este situat in Grecia. In trecut, Volos era un orasel cu aproximativ 5 000 de locuitori, care traiau in imprejurimile castelului. Noul port a fost fondat in anul 1893. Odata cu dezvoltarea industriala, Volos devine unul dintre principalele centre grecesti, avand in anul 2011 o populatie de 144,420 de locuitori conform recensamantului.

Strazile principale ale orasului Volos poarta nume legate de istoria seculara a muntelui Pilion: Iason, Iolkos, Demetrias. Locul de promenada la tarmul marii, marginit de hoteluri moderne si terase ale cafenelelor, poarta numele „cheiul Argonautilor". Refugiul impadurit al zeilor si eroilor Greciei antice, muntele Pilion este cadrul de desfasurare a unui mare numar de aventuri amuzante sau dramatice din mitologia greaca. Aici, la nunta lui Peleu cu Thetis, Eris a aruncat faimosul mar al discordiei, aici s-au imbarcat Argonautii pentru a porni in cautarea Lanii de Aur si tot aici Titanii s-au straduit zadarnic sa inghesuie pe Pilion peste Ossa.

Muntele Pilion este presarat cu 24 de sate pitoresti, cuibarite pe pantele sale, printre livezile de castani, maslini, meri, piersici si peri. Arhitectura vechilor locuinte de la Pilion este caracteristica, ele sunt case inalte cu usi din fier si ferestre mici cu gratii. Atarnate pe terenul in panta ele au trei etaje in fata si unul singur in spate, la nivelul drumului. De pe culmea sa cea mai inalta (Purianos Stavros), ce se ridica la 1.651 m si pana la ultimele sale contraforturi, muntele Pilion este acoperit cu o vegetatie luxurianta. Pornind de la Volos, ori spre nord, ori spre est, veti descoperi satele incantatoare de pe muntele Pilion, plajele magnifice si locurile frumoase printre care: Ano Volos, Portaria, Makrynitsa, Hania, Zagora, Tsangarada, plajele de la Milopotamos, Milies, Argalasti, Trikeri, Vyzitsa, Affissos, Kala Mera, Aghios Ioannis, Kissos, Chorefto.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.