Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
05:33
  Locuri de vazut in orasul Bursa din Turcia
2.544 vizite - 0 comentarii
adaugat de tasha
 
01:13
  Vacante...la soare!!! - Antalya-Turcia
1.945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iuly
 
  Gaziantep - Turcia
1.409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Turciei |
19 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia - Bodrum / Documentar de vacanta / 23 minute RO
2.685 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Izmir
1.682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Erzincan-Turcia din Anatolia de Est
774 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sumela, Turcia
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Konya-Turcia - Oras aflat la Sud de Ankara
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia - Kusadasi / Documentar de vacanta / 27 minute RO
1.518 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Canakkale-Turcia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2013  Adauga la favorite 678 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Canakkale este oras si port situat pe partea asiatica a stramtorii Dardanele - Canakkale Bogazi in limba turca, acolo unde aceasta are latimea de doar 1 km. Partea europeana se numeste Eceabat. Stramtoarea Dardanele separa continentele Asiei si Europei si leaga sudul Marii Egee cu nordul Marii Marmara.

Undeva prin aceasta stramtoare a trecut Alexandru cel Mare in campania sa impotriva imparatului Persiei. Se spune ca Alexandru a ordonat sa fie batute valurile, pentru a le arata ca stapanul lor vine sa traverseze marea.

In vremuri antice orasul Canakkale se numea Hellespontos sau Dardanelles si, datorita locatiei pe pasajul care uneste cele doua mari, orasul o istorie si o cultura deosebit de bogate.

In zilele noastre multi calatori vin la Canakkale pentru a vizita Gallipoli Battlefields - in peninsula Gallipoli - unde, in 1915 in timpul primului razboi mondial, Mustafa Kemal, mai tarziu cunoscut ca Ataturk (primul presedinte al Republicii Turce), i-a aparat pe aliati (din Franta, Marea Britanie, Italia, Australia si Noua Zeelanda). In timpul campaniei de noua luni mai mult de 250.000 de soldati si-au pierdut vietile pe ambele fronturi. Multi dintre ei sunt inmormantati in cimitirele din apropiere. In istoria mondiala acest razboi este cunoscut ca "razboiul gentlemenilor". Zona razboiului este un loc care merita vizitat.

Cu usurinta pot trece 6 ore in timp ce vizitati 3 muzee de razboi si multele cimitire. Transeele se afla la doar 10 metri distanta. Dupa razboi Noua Zeelanda s-a separat de Anglia si a devenit un stat independent. In fiecare an pe 35 aprilie la ora 5 dimineata aliatii care au fost aparati si Armata Turca comemoreaza acest trist eveniment in acest loc.

Un alt loc foarte interesant in apropiere de Canakkale este vechea cetate a Troiei, situata la 15 km spre sud. In acest loc puteti vedea continuitatea poporului inca din 3.000 i.Hr. De altfel, calul din lemn utilizat in filmul "Troia" a fost donat orasului Canakkale, iar acum se afla la doar 2 minute de mers spre est din portul de feriboturi.

Vizitati si Assos (langa satul Behramkale) aflat la 90 km sud de Canakkale. Orasul vechi Assos se afla pe deal, la 235 m deasupra nivelului marii si la doar 15 km de Lesbos (Mytilene), insula din Grecia. Mai puteti vizita si golfurile Edremit si Ayvalik, precum si templul zeitei Atena, unde se afla si ruinele teatrului, agorei, bisericilor si a moscheei otomane. Vechiul oras Assos a fost descoperit in 1879. Acesta este mentionat de Homer si de faimosul geograf Strabo. Aristotel a trait si a predat in acest oras timp de trei ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.