Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  FlevOnice, Olanda
60 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kinderdijk-Olanda
1.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leiden-Olanda
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile Keukenhof-Olanda
1.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Haarlem-Olanda
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edam -Olanda
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kinderdijk -Olanda
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Municipal (Gemeentemuseum), Olanda de Sud
592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olanda
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarile de Jos-Olanda
552 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Maastrich-Olanda

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.01.2013  Adauga la favorite 1.364 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Maastricht este unul dintre orasele pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand vizitati Olanda. Aveti toate motivele pentru a-l trece pe lista de must see alaturi de Amsterdam, Haga, Utrecht sau Rotterdam. Maastricht se numara printre cele mai cunoscute si bogate orase din Olanda, se afla in sud, foarte aproape de granita cu Belgia si Germania, constituie capitala provinciei Limburg, este impartit in doua de raul Maas (de unde si numele orasului) si se bate cu orasul Nijmegen pentru titlul de cel mai vechi oras din Olanda.

Pe langa faptul ca este un oras plin de obiective turistice, este si un loc foarte bun pentru shopping, mai ales daca ai bani de cheltuit, fiindca aici sunt la fel de multe magazine scumpe si celebre ca in Amsterdam.



Dupa cum spuneam, orasul este traversat de raul Maas. De-o parte se afla "centrul vechi" - magazinele scumpe, catedralele, restaurantele, primaria etc. (partea high class) -, de cealalta parte se afla cluburi pentru studenti, zone mai saracacioase, apartamente inchiriate, magazine mai ieftine, supermarketuri etc. (partea low class).




Este un oras plin de biserici si catedrale superbe ce-si inalta turnurile mult deasupra orasului, este vorba mai ales de Biserica Saint Servatius, construita intre secolele XI si XII, si de Catedrala Sint-Janskerk, ridicata in secolul al XVII-lea, una dintre cele mai frumoase catedrale din Olanda datorita faptului ca a fost construita din piatra rosie (se poate urca pana in varf pentru o panorama spectaculoasa, costa in jur de 2 euro).

Maastricht este responsabil si pentru infiintarea Uniunii Europene si a monedei euro, deoarece aici s-a semnat Tratatul de la Maastricht, un fel de certificat de nastere al UE. .




De asemnea, in Maastricht, se spune ca se mananca cel mai bine, exista si o zona ticsita de restaurante care se numeste Piata Vrijthof, despre care ni s-a povestit ca i se mai spune si "sufrageria Olandei". Trebuie spus ca o masa aici, fara sa comanzi nimic extravagant, te costa cam 20 de euro.



Nu este un oras luat cu asalt doar de turisti, ci si de studenti veniti de prin toate colturile Europei, pentru ca, pe langa faptul ca este un centru turistic important, Maastricht este cunoscut si pentru numeroasele universitati: Maastricht University, Maastricht School of Management, Maastricht Conservatory, Academy of Dramatic Arts Maastricht etc.

Tineti minte ca, daca sunteti prin Belgia (partea de nord), puteti ajunge chiar si pe jos in Maastricht, iar din Germania este foarte usor sa inchiriati o bicicleta si sa pedalati pana aici.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.