27 octombrie 1997, concertul exceptional dat in onoarea Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al Ii-lea, la Bologna, in fata a 350.000 de tineri.
Aceasta manifestare a reunit staruri ale cantecului italian (Andrea Boccelli, Adriano Celentano), alaturi de care a aparut si Bob Dylan. Astazi, la 36 de ani (casatorit de mai multe ori, are si un copil),
Concertul, organizat la Bologna, Italia, in 1997, in cadrul unei adunari a catolicilor italieni, s-a finalizat cu intalnirea pe scena dintre idolul generatiei contestatare a anilor '60 si papa, atunci in varsta de 77 de ani. Cei doi si-au strans mainile in timp ce erau aclamati de 350.000 de spectatori
Dylan. Bob Dylan, invitat vedeta la acest concert alaturi de alti cantareti, a interpretat atunci cinci cantece, printre care "Blowin' in the wind".
Evenimentul, care a avut loc la cateva saptamani dupa Ziua Mondiala a tineretului, la Paris, a contribuit si mai mult la cresterea popularitatii lui Ioan Paul al II-lea printre tinerii catolic
Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul papa de alta origine decat cea italiana din 1522 incoace, iar pontificatul sau, care a durat 26 ani (1978 - 2005) a fost al treilea ca lungime din istoria Bisericii Catolice, dupa cel al Sfantului Petru (37 ani) si a lui Pius al IX-lea (31 ani). Unele dintre cele mai cunoscute declaratii ale Suveranului Pontif au fost:
1. "Stiinta poate sa purifice religia de erori si superstitii. Religia poate sa purifice stiinta de idolatrie si false absolutisme".
2. "Justitia sociala nu poate sa fie obtinuta prin violenta. Violenta omoara ceea ce ar trebui sa creeze".
3. "Viitorul incepe acum, nu maine".
4. "Marele pericol pentru familii, in miezul unei societati in care idolii sunt placerea, comfortul si independenta, este ca oamenii isi inchid sufletul si devin egoisti. Cea mai rea inchisoare este o inima inchisa".
5. "Razboiul este o infrangere pentru umanitate. El nu rezolva problemele pentru care se tine lupta".
6. "Tinerii sunt amenintati...de folosirea demonica a tehnicilor de publicitate care promoveaza o inclinatie naturala spre a evita munca prin promisiunea unei satisfaceri imediate a oricarei dorinte".
7. "Libertatea nu inseamna sa faci ce vrei, ci sa ai dreptul sa faci ce vrei. Cand libertatea nu are un scop, cand nu asculta de vocea constiintei, se intoarce impotriva umanitatii".
8. "Adevarata sfintenie nu inseamna ruperea, detasarea de aceasta lume, ci mai degraba inseamna sa depui un efort pentru a aduce invataturile sfinte in viata de zi cu zi, in familie, la scoala, la serviciu".
9. "O scuza este mult mai rea decat o minciuna, pentru ca o scuza este o minciuna mascata".
10. "Omul care se adanceste in scepticism si relativism se departeaza, intr-o libertate iluzorie, de adevar".