Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Targul de Craciun din Sibiu
859 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comuna Biertan, Sibiu
485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Targul de Craciun din Sibiu (2023)
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul de Istorie a Farmaciei-Sibiu
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre Arena Platos:
965 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Podul Minciunilor din Sibiu
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurea Dumbrava
980 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ocna Sibiului
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in Romania - Ghid de calatorie
278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica fortificata Biertan
530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Sibiu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.10.2012  Adauga la favorite 929 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sibiu, arhaic Sibiiu, popular Sighii, (in germana Hermannstadt, in maghiara Szeben, Nagyszeben, in latina Cibinium) este resedinta de muzeu si cel mai mare municipiu al judetului Sibiu, Romania. Sibiu este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei, cu o populatie de aproximativ 155.000 locuitori[3].

Statiunea de iarna Paltinis se afla la 37 km distanta de centrul municipiului, iar lacul glaciar Balea se afla la aproximativ 100 km distanta de oras.

Municipiul Sibiu a reprezentat si reprezinta unul dintre cele mai importante si infloritoare orase din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. A cunoscut in ultimii ani o renastere economica si culturala semnificativa, fiind astazi unul dintre orasele cu cel mai mare nivel de investitii straine din Romania. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, impreuna cu Luxemburg.

Municipiul Sibiu este unul din cele mai importante orase din Transilvania cu un remarcabil potential de dezvoltare economica, avantajat si de pozitionarea sa pe Coridorul IV Paneuropean si beneficiind de un modern Aeroport International. Localitatea se situeaza la 45°47' latitudine nordica si 24°05' longitudine estica. Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus. Orasul se afla in zona temperat-continentala, cu influente termice datorate zonei depresionare si a muntilor care il inconjoara la sud si sud-vest. Media anuala a precipitatiilor este de 662 mm cu valori minime in luna februarie (26,7 mm) si maxime in iunie (113 mm). Temperatura medie anuala este de 8,9 grade Celsius. Cu cei 155.000 de locuitori permanenti si 25000 de locuitori temporari, in special studenti, Sibiul este cel mai mare oras din judet. Comunitatea locala este alcatuita din grupuri etnice diverse. Marea majoritate a populatiei este reprezentata de romani (94%) care convietuiesc impreuna cu germanii, descendenti ai colonistilor saxoni care au emigrat in sec XII din zona Luxemburg, Lorena, Alsacia. Lor li se alatura unguri, rromi si o foarte putin numeroasa comunitate evreiasca, cu totii contribuind prin influente culturale specifice la viata orasului. Aceeasi diversitate caracterizeaza si viata religioasa. Alaturi de ortodocsi, la Sibiu isi practica liber credinta reformati, romano-catolici, greco-catolici si evanghelici-lutherani. Structura sociala a orasului este bazata pe o experienta de viata istorica si multiculturala, diversitatea locuitorilor sai, apartinand diferitelor grupuri etnice, generatii si stiluri de viata, dand orasului o aura speciala


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.