Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Liza Minnelli
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.571 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.497 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.496 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Judy Garland - Cantareata si actrita americana de film
1.026 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Tim Allen
1.522 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Liza Minnelli

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.629 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Liza Minnelli

Biografie Liza Minnelli

Liza May Minnelli s-a nascut in Los Angeles pe 12 martie 1946 si este fica rezultata in urma celei de-a doua casatorii a actritei Judy Garland cu regizorul Vincente Minnelli. La varsta de 3 ani , Liza Minnelli si-a facut prima sa aparitie in cinematografie , intr-o scena a filmului din 1949 In the Good Old Summertime, , film care-I avea in distributie pe mama sa si Van Johnson. In 1963, la 16 ani , Liza incepe sa joace pe Broadway, in musical-ul Best Foot Forward.

Anul urmator , o acompaniaza pe mama sa in reprezentatiile acesteia de la London Paladium. Se intoarce pe Broadway la 19 ani , si in 1965 castiga un premiu Tony pentru Flora the Red Menace. Deasemeni a mai obtinut premiul Tony pentru The Act in 1978 si un Tony special in 1974. A fost nominalizata si in 1984 pentru The Rink dar a pierdut in fata colegei ei de distributie Chita Rivera. In 1969, interpretarea sa in filmul The Sterile Cuckoo i-a adus prima nominalizare la Oscar , dar abia in 1972, a castigat Oscar-ul pentru cea mai buna actrita , pentru rolul Sally Bowles din Cabaret. Minnelli este unica castigatoare de Oscar , care a avut ambii parinti castigatori , la randul lor , al Premiului Oscar .

De asemeni a castigat si un premiu Emmy pentru jocul sau din anul 1972 Liza with a Z. Minnelli a primit in 1990 un Premiu Grammy ca recunoastere pentru intreaga sa cariera . De asemeni a mai castigat Globul de Aur pentru Cabaret si pentru filmul de televiziune A Time to Live. Insa Minnelli, ca si mama sa este cunoscuta mai ales pentru potentialul sau vocal , cum a demonstrat-o in filmele : Cabaret si New York, New York, a lui Martin Scorsese, unde Liza a jucat alaturi de Robert De Niro. In anii 80, s-a remarcat si ca o cantareata de pop , lansand albumul Results, produs de catre Pet Shop Boys.

Ca prim single a lansat Losing My Mind compus de Stephen Sondheim iar ca urmatorul single , Don't Drop Bombs . In 1994, Liza a inregistrat impreuna cu Frank Sinatra (I've Got the World on a String) pentru albumul acestuia : Duets. Recent a aparut ca artista invitata in celebrul serial de televiziune Arrested Development, Dupa o operatie la genunchi , problemele cu multiplele dependente , Minnelli continua sa fie activa , facand in 2007 un turneu care a trecut prin Spania , turneu impartit in doua parti succese ale carierei sale si alta dedicata nasei ei , care repeta intr-o emisiune speciala pentru un post TV.

A obtinut un succes rasunator in concertul de la Madrid. In iulie 2008, a participat cu mare succes la Festivalul de Jazz de la San Sebastian . Ca si mama sa , Minnelli a avut mai multe casatorii si a avut mai multe legaturi sentimentale cu diverse personalitati ale lumii artistice , cum ar fi : Martin Scorsese, pianistul Billy Stritch, el balerinul Mikhail Baryshnikov sau actorii Peter Sellers si Desi Arnaz Jr. Sotii ei au fost :

Peter Allen (3 martie 1967-1972). Nascut in Australia, Allen, a murit datorita complicatiilor date de SIDA in 1992, a fost protejatul lui Judy Garland la mijlocul deceniului 6.

Jack Haley Jr. (5 septembrie 1974-1979), producator si regizor . Tatal sau , Jack Haley a fost coprotagonist al filmului lui Judy Garland "Vrajitorul din Oz".

Mark Gero (4 decembrie 1979 - 1992), sculptor .

David Gest (16 martie 2002 - 25 iulie 2003), promotor de concerte. Perechea a anuntat la sfarsitul anului 2002 ca au adoptat o fetita de trei ani care poarta numele de Serena Gest. Si-au anuntat divortul in 2003. Prenumele I se trage de la melodia Liza (All the Clouds'll Roll Away), scrisa de fratii Gershwin. Ira Gerswin i-a fost de atunci nas . Al doilea prenume « May » este de la bunica sa din partea mamei.

In 1989, a inregistrat discul pop (Results) cu Pet Shop Boys : s-a dovedit a fi un mare succes pe ambele maluri ale Atlanticului . Buna prietena a lui Charles Aznavour pe care-l considera ca pe un mentor ,i-a interpretat cantecele in SUA . In 1992, o serie de concerte Aznavour Minnelli au demonstrat legatura foarte stransa ce exista intre cei doi artisti ; la Palatul Congreselor din Paris si apoi la Carnegie Hall din New York. In 1992, a participat la giganticul concert caritabil de pe stadionul Wembley (GB) in cinstea celui care a fost Freddie Mercury. Ea a acompaniat membrii ramasi ai grupului Queen: Brian May, Roger Taylor si John Deacon pe celebra melodie "We are the champions". In 2003 si 2004, devine purtatorul de cuvant al companiei de cosmetic MAC, care i-a dedicate o linie de machiaj , pe care ea le-a inspirat-o .

A participat intr-un mod activ in lupta contra SIDA si a participat frecvent in Franta , in favoarea asociatiei Care. Ultimele aparitii : Festival de la Cannes in iunie 2005, Concertul de la Opera Garnier in februarie 2006, si Marele Bal de la Deauville din august 2006. Nutreste o pasiune pentru Franta , acolo unde tatal sau a realizat doua din filmele sale An American in Paris si Gigi. De altfel Liza vorbeste foarte bine frantuzeste .

Este considerata ca icoana gay pentru comunitatea homosexualilor din cauza stilului sau , a machiajului si a legaturii pe care o are cu Judy Garland, o alta mare Gay icon. Pe 30 Septembrie 1991, a fost onorata cu o stea pe Hollywood Walk of Fame pentru intreaga sa cariera teatrala .Steaua se gaseste pe la numarul 7000 (aproape de cea a tatalui , care se afla la numarul 6676).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.