Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.378 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.500 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  George Harrison despre... Madonna si 'Shanghai Surprise'
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Hugh Laurie
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Tim Allen
1.522 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Sean Penn

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.149 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Sean Penn

Biografie Sean Penn

Sean Justin Penn s-a nascut la data de 17.08.1960 in localitatea americana Santa Monica, California, intr-o familie de artisti. Tatal sau, Leo Penn, decedat in anul 1998, a fost un renumit actor, scriitor si regizor, iar mama sa, Eileen Ryan, este o actrita care s-a remarcat mai degraba in seriale de televiziune. Sean Penn mai are un frate mai mare de profesie muzician, Michael Penn, precum si un frate mai mic, Chris Penn, decedat la data de 24.01.2006 din cauza unor probleme de inima si care a fost la randul sau un actor destul de cunoscut si apreciat, mai ales pentru filmul "Reservoir Dogs". Bunicii din partea tatalui au fost evrei, imigranti din Rusia si Lituania, iar mama sa are origini irlandeze.

Controversatul, nonconformistul, dar extrem de talentatul actor american Sean Penn are o filmografie extrem de bogata, care i-a adus faima de a fi unul dintre cei mai apreciati si plini de har actori ai generatiei sale, remarcandu-se in mod deosebit in rolul Jimmy Markum din filmul "Mystic River" pentru care a castigat un premiu Oscar si un Glob de Aur. De asemenea, a mai fost nominalizat de trei ori la castigarea premiilor prestigioasei Academii Americane de Film pentru rolurile din filmele " I am Sam", " Dead Man Walking " si "Sweet and Lowdown", cucerind totodata in anul 1997 si Palm D'Or la Festivalul International de Film de la Cannes pentru prestatia sa remarcabila din pelicula "She's so Lovely".

Meritele sale deosebite nu se opresc insa la cariera de actor, Sean Penn debutand cu succes si in lumea selecta a regiei cu filme precum "The Indian Runner", "The Crossing Guard", "The Pledge" si recentul nominalizat la Oscar pentru cel mai bun montaj "Into the Wild".

Sean Penn a fost casatorit intre anii 1985 - 1989 cu starul pop Madonna, iar din anul 1991 a avut o relatie amoroasa de foarte lunga durata cu actrita Robin Wright, avand impreuna doi copii - Dylan Frances (nascuta pe data de 13.04.1991) si Hopper Jack (nascut pe data de 06.08.1993), ambii conceputi inainte de oficializarea relatiei celor doi.

In anul 1996 Sean Penn si Robin Wright s-au casatorit, iar casnicia lor a durat vreme de 11 ani, pe 21 decembrie 2007 ea inaintand actele de divort.

Dupa multi ani petrecuti in Los Angeles, in prezent Sean Penn locuieste in localitatea Marin County, la nord de San Francisco, pentru a le asigura celor doi copii ai sai un mediu de viata mai sanatos si mai stabil.

Este foarte bun prieten cu actorii Dennis Hopper, Jack Nicholson, Emilio Estevez si Charlie Sheen, dar si cu solistul formatiei rock Metallica - Lars Ulrich.

A avut relatii amoroase in trecut cu actrita Susan Sarandon, cu care a facut un foarte reusit cuplu pe ecran in pelicula "Dead Man Walking", care i-a adus ei un premiu Oscar, iar lui o nominalizare la Oscar si la Globul de Aur, dar si cu actrita si cantareata Jewel Kilcher si cu actrita si fotografa Pamela Springsteen.

Este foarte pasionat de surfing.

In anul 2009, Sean Penn a cucerit cea de-a doua statueta Oscar din cariera pentru rolul principal al politicianului homosexual Harvey Milk din drama biografica "Milk" a regizorului Gus Van Sant.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.