Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Zugspitze-Germania
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Phantasialand, Germania
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schwangau, Germania
177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Limbach-Oberfrohna-Germania
315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saxonia-Anhalt-Germania
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gunzburg -Germania
1.270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legoland Deutschland-Germania
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zwickau-Germania
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Holstentor- Lubeck--Germania
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brandenburg-Germania
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Augsburg-Germania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2012  Adauga la favorite 1.026 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Augsburg este capitala regiunii administrative Schwaben (regiune), landul Bavaria, Germania.

Orasul a fost fondat de romani in sec. I d.Hr., cu numele Augusta Vindelicorum (de la vindelicii sau vindalici, vindolici, o populatie celta din sudul Germaniei infranta de romani in anul 15 i.d.Hr).

In timpul Sfantului Imperiu Roman a avut statut de oras liber imperial (Freie Reichsstadt), fiind centru economic si comercial important al Germaniei meridionale.

Are 263.477 locuitori. Este un centru universitar si turistic (monumente de arhitectura din perioada medievala si moderna, orasul vechi bine pastrat).


Obiective turistice
Fuggerei

In 1514, Jakob Fugger cel Bogat (Jakob Fugger der Reiche) a infiintat, la marginea orasului, un cartier destinat persoanelor cu venituri mici. Este cel mai vechi cartier social inca locuibil si vizitabil. Poarta numele fondatorului generos: Fuggerei.

In jurul cartierului au fost ridicate ziduri inalte, iar cele doua porti masive de la intrarea in cartier se inchideau la ora 22. Intr-un apartament a locuit in anii 1681-1694 un strabun al lui Mozart, zidarul Franz Mozart. O placa comemorativa mentioneaza aceasta imprejurare.

Cartier a fost marit de doua ori, prima data in 1880, apoi in 1938. In 1944, in timpul razboiului, cartierul a fost distrus in mare parte. Dupa razboi, a fost reconstruit in virtutea unui fond particular special, iar in 1947 a fost redat in folosinta. Astazi, cartierul Fuggerei cuprinde 67 de case cu 147 de apartamente, fiecare cu o suprafata de circa 60m² si intrarea separata. Din complexul de locuinte mai fac parte un azil de batrani, o fantana si o biserica. Unul dintre apartamentele de la parter a fost amenajat pentru a putea fi vizitat de turisti. Din aprilie 2006 intrarea la Fuggerei costa 2 euro, mult mai mult decat costa chiria lunara pe un apartament: 88 eurocenti.
Primaria

Cladirea primariei, construita de Elias Holl intre 1615 si 1620, este considerata cea mai importanta cladire renascentista construita in scopuri seculare la nord de Alpi. Dimensiunile impozante ale edificiului denota importanta pe care o avea Augsburgul in epoca Renasterii. Cladirea a fost incendiata in 1944 in timpul unui atac efectuat de aviatia militara americana si a fost renovata complet dupa razboi, in special fatada. Cu ocazia jubileului din 1985, intreg interiorul a fost renovat, in special Sala de Aur (Goldener Saal).
Turnul Perlach

Turnul Perlach (Perlachturm) este, alaturi de cladirea primariei, unul dintre simbolurile orasului. Construit in 1182, turnul se afla in partea de vest a bisericii Sf. Peter. Clopotnita a fost construita de Elias Holl in 1614. Turnul a fost renovat in secolul al XVIII-lea. Inaltimea turnului este de 70,40 metri. Cine se incumeta sa urce cele 261 de trepte este rasplatit cu o panorama minunata a orasului.
Fantana lui Augustus

Apa este o foarte importanta sursa de venit pentru orasul Augsburg. Fantana lui Augustus (Augustusbrunnen) a fost construita in 1954, cu prilejul sarbatoririi a 1600 de ani de la infiintarea orasului. Fantana ii este dedicata celui care a pus bazele orasului, imparatul roman Augustus. A fost amplasata in fata primariei si a fost conceputa de Hubert Gerhard. Cele patru herme, figuri centrale ale fantanii, simbolizeaza cele trei rauri si un afluent care strabat orasul: Lech, Wertach, Singold si Brunnenbach. Fiecare din figuri tine in maini un simbol legat de apa: vasla, roata dintata, cornul abundentei si navodul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.