Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi practice pentru plantarea verzei de toamna
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi in plantarea bulbilor de flori toamna
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Flori uimitoare pentru gradina ta de vara
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deserturi cu fructe la cuptor, in toamna
1.880 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CASA si Gradina
509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planteaza acum flori pentru primavara
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru economisirea apei
641 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru ca muraturile sa iasa bine
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CASA, CURTE SI GRADINA -
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Pregateste-ti gradina pentru toamna

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.09.2012  Adauga la favorite 1.249 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Plantele si copacii din gradina ta au nevoie de protectie si ingrijire, astfel incat in primavara sa te poti bucura din nou de frumusetea lor. Iata cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa iti pregatesti gradina pentru toamna.

Daca ai o gradina mare in care predomina copacii, atunci trebuie sa ai grija ca acestia sa fie tusi si pregatiti pentru sezonul rece. Tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi o foarfeca speciala de tuns si sa elimini crengile uscate si nefolositoare.

Desi se spune ca este indicat sa lasi frunzele uscate pe hol, deoarece constituie un ingrasamnat bun, nu intotdeauna acesta sunt benefice. Multe dintre frunze pot fi purtatoare de boli si pot afecta plantele de la sol.

Inainte de a taia un copac trebuie sa te gandesti foarte bine ce forma ii vei da. Trebuie sa ai in vedere doua principii de baza: micsorarea coroanei si luminarea acesteia. Indeparteaza lastarii si crengile care s-au impreunat si sufoca celelalte ramuri. De obicei lastarii cresc in interior, deci ii vei depista foarte usor.

Hraneste solul cu ingrasaminte pe baza de potasiu. Acestea au rolul de a proteja si de a pregati plantele pentru iarna. Aduna ingrasamintele vechi si pune un alt strat. Alege frunzele sanatoase si acopera solul cu un strat consistent. Ai grija insa si la mici daunatori!

Daca vrei sa ai plante vesnic verzi in gradina cel mai indicat moment sa le plantezi este inceputul lunii octombrie. Nu pierde ocazia sa plantezi cateva flori de care te poti bucura in primvara. Printre acestea se numara: zambilele, lalelele, narcisele si crocusii.

Mai poti profita si mai poti planta panselute, micsunele, clopotei, garoafe turcesti. Inainte de operatiunea de plantare, uda solul cu o zi sau doua inainte. Nu uita sa uzi bulbii si dupa ce i-ai plantat, insa nu foarte mult. Doar vremea sa tina cu tine!

Toamna pamantul trebuie sapat. Adancimea ideala de sapare este cuprinsa intre 15 si 20 de cm. Inainte de aceasta operatiune trebuie sa cureti solul de resturile vegetale precum frunzele si fructele cazute. Acestea nu trebuiesc in niciun caz arse. Ele sunt un ingrasamant organic foarte valoros pentru sol.

Nu uita de gazon, care in acesta perioada are un ritm mai lent de crestere. Pentru a-l pregati pentru iarna trebuie sa tunzi gazonul cat mai scurt. Nu uita sa il hranesti cu ingrasaminte speciale pentru gazon.

Pentru ca luna octombrie este abia la inceput profita si divizeaza plantele perene si muta-le in alte locuri in gradina. In cazul in care ai in gradina plante care nu rezista in pamant pe perioada iernii, gen dalii, scoate-le bulbii si planteaza-i intr-un ghiveci cu pamant tratat. Pune ghiveciul intr-un loc uscat si racoros. Beciul ar putea fi o solutie.

Ai pomi decorativi sensibili in gradina? Nu uita sa ii acoperi cu o folie protectoate, astfel incat sa ii protejezi de inghet. Doua straturi de folie sunt suficiente, depinde de marimea pomului. In cazul in care ai copaci tineri plantati in primavara, imprejmuieste-le trunchiurile fragile cu un gard de sarma sau alte produse de acest gen pentru a-i feri de animale. Ai grija sa ii acoperi si tulpina!



Preluat din eva.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.