Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gara din orasul Arad, judetul Arad
382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruinele Cetatii Siria,
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baile Lipova
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rozariul de la Mandruloc
840 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Eutopia Gardens"-Rozariul de la Mandruloc
555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipova
759 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul istoric al Aradului
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arad
1.562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Soimos
384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Arad

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.09.2012  Adauga la favorite 1.321 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arad (in maghiara Arad, germana Arad, in sarba Apaa/Arad, in limba bulgarilor banateni Apaa/Arad) este resedinta si cel mai mare oras al judetului Arad, situat pe cursul inferior al raului Mures, vestul Romaniei. La recensamantul din anul 2002 avea o populatie de 172.827 locuitori. Municipiul Arad constituie pentru vestul Romaniei un punct major de importanta in ceea ce priveste industria, cat si ca un nod in transporturi. De-asemenea este resedinta scaunului Arhiepiscopal al Aradului.

In oras si imprejurimi se intalneste vegetatia de silvostepa a Campiei Aradului, reprezentata de palcuri de arbori si paduri de cer, garnita, gorun, ulm etc, exemplele cele mai concludente putand fi gasite in padurea Ceala, situata in extremitatea nord-vestica a municipiului si in Padurice. In luncile din lungul Muresului se dezvolta zavoaie, salcii, plopi, anini.

Flora Municipiului Arad si imprejurimilor sale este reprezentata prin numeroase specii de plante. Din categoria speciilor rare pentru flora Romaniei amintim urmatoarele: Rumex Kerneri, Euphorbia vegetalis, Sedum caespitosum, Trifolium angulatum, Trifolium angustifolium, Lidernia procumbens, Succisella inflexa, Cirisum branchycephalum, Sparganium minimum, Hysciamus albus.

Fauna se incadreaza si ea in specificul silvostepei si se caracterizeaza prin prezenta popandaului, prepelitei, fazanului de campie, soparlei cenusii, sturzului etc. In paduri traiesc mistretul si cerbul. Fauna subacvatica din apele Muresului cuprinde crapul, mreana, somnul etc.
Clima

Clima orasului este continental-moderata, cu slabe influente mediteraneene, vara inregistrandu-se o temperatura medie de 21 °C si iarna o temperatura medie de -1 °C.

Cantitatea medie multianuala de precipitatii este de 582 mm. Cele mai mari cantitati de precipitatii se inregistreaza in luna iunie (88,6 mm), in general sezonul cald inregistrand 58% din cantitatea totala ca o consecinta directa a dominatiei vanturilor din vest. Se mai inregistreaza un maxim secundar in lunile de toamna (24% din cantitatea medie anuala). Intre cele doua maxime se intercaleaza un minim principal: februarie, martie, cu cea mai scazuta valoare de 30 mm si un alt minim in septembrie de 36,5 mm.

Datorita pozitiei in campie a Aradului, zona este supusa tot timpul anului adventiei aerului umed din vest si ascensiunea sa in contact cu rama muntoasa a Apusenilor, de aici si explicatia frecventei ridicate a zilelor cu precipitatii de 120.

Valoarea medie anuala a umiditatii relative este de 76%.

Frecventa medie a circulatiei maselor de aer este cea sud-estica, frecventa maxima fiind atinsa in luna octombrie (22,6%), urmata de cea sudica in noiembrie (18,9%), de cea nord-estica in mai (17,8%) si cea nord-vestica in iulie (15,0%).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.