Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  York Minster-Germania
1.214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castle Howard -Anglia
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  York-Anglia
1.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Atractii Turistice, New York City (New York)
46.651 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Worcester in trecut si acum -Anglia
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Districtul Cumbria Anglia
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hambleden -, Anglia,
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stamford Lincolnshire.Anglia
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Howard, Anglia
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  New York- vazut din elicopter HD
42.531 vizite - 1 comentarii
adaugat de haga
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

York-Anglia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.08.2012  Adauga la favorite 1.342 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
York este un vechi oras fortificat din Anglia, regiunea North Yorkshire, cunoscut pretutindeni ca loc in care cultura straluceste prin nenumarate obiective de mare valoare. Norocul de a fi infruntat putine evenimente nefaste de-a lungul timpului si dragostea oamenilor pentru tot ceea ce reprezinta mostenire materiala sau spirituala au contribuit decisiv la formarea identitatii orasului de astazi.


Din spusele istoricilor si arheologilor asezarea fiinteaza din antichitate. Numele modern "York" apare in documente pentru intaia data in secolul al XIII-lea, pana atunci fiind in uz denumirea latineasca de "Eboracum".


Romanii si vikingii sunt doua dintre popoarele care au avut un rol determinant in evolutia sa, cu toate acestea civilizatia evului mediu este mai bine reflectata prin documente si urme materiale.


Trama stradala intortocheata, cladirile cu valoare istorica si muzeele sunt cele mai importante obiective turistice ale locului. Dat fiind numarul lor mare le vom prezenta doar pe cele reprezentative, evident fara a pune la indoiala valoarea celor neamintite.


Catedrala gotica York Minster, care se afla in centrul orasului, este a doua ca marime din nordul Europei. Centrul istoric al orasului este cuprins in mare parte intre zidurile vechi de aparare ce insumeaza 5 km lungime. Daca doriti puteti vizita nucleul orasului pe jos sau cu bicicleta pentru a fi siguri ca nu omiteti nimic din ce este important. Legatura cu alte locatii din oras ceva mai indepartate este lesnicioasa avand la dispozitie oricand un numar crescut de autobuze.


Muzeul National al Cailor Ferate va va introduce in lumea fascinanta a primelor locomotive fiind cel mai important din intreaga lume. Revolutia industriala si etapele de dezvoltare ale transportului feroviar sunt exemplificate desavarsit conturand rapid o imagine de ansamblu vizitatorului.


Centrul Jorvik Viking este un muzeu destinat pasionatilor de istorie, si cu precadere al celor interesati de stapanii marilor, vikingii. Marturii care atesta prezenta acestui neam neinfricat pe teritoriul de astazi al orasului York au o vechime de aproximativ 1000 de ani sau chiar mai mare.


De asemenea, veti avea parte de o experienta placuta plimbandu-va pe una dintre cele mai vechi si pitoresti strazi din localitate, Shambles, unde istoria se gaseste intr-adevar la tot pasul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.