Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul Paros Grecia
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.891 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ithaca-Grecia
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  46. Insula Ereikoussa-Grecia
1.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.306 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Milos- Grecia
432 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Cameo, Grecia
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Tinos, Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.07.2012  Adauga la favorite 1.017 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tinos face parte din arhipelagul Cicladelor fiind a treia insula ca marime. Este o insula de pelerinaj. Insula este inconjurata de Andros, Syros si Mykonos , fiind situata in partea de nord a Marii Egee. 40 de sate mici pitoresti, peste 700 de biserici si manastiri, plaje frumoase cu nisip fin impodobesc frumoasa insula Tinos. Insula este cunoscuta si sub numele de Ydroussa ( hydria – apa ) din cauza abundentei de apa care ii inunda malurile. Mitologia greaca spune ca Tinos este casa Zeului Vanturilor, Aeolus.

Inca necunoscuta de catre majoritatea turistilor straini, Tinos atrage in mod special pelerinii greci care vin aici sa atinga icoana miraculoasa a Fecioarei Maria. Aceasta icoana a fost descoperita in 1822. De atunci, in Tinos sunt organizate 2 pelerinaje religioase anual ( in 25 martie si in 15 august ); icoana este transportata pana in port, trecand pe deasupra capetelor pelerinilor care asista la ceremonie.

Pelerinajul din Tinos este echivalentul, pe o scara mai mica, aceluia din Lourdes, in Franta. Tinos este cel mai important loc al cultului ortodox; este in acelasi timp un centru catolic important. Acest amestec de religii, rar in Grecia, ii confera Insulei Tinos un caracter si o cultura unica. Tinos nu este doar o insula a religiei, este si insula artelor. Exista aici cativa artisti greci care exprima traditia din Tinos prin gravura in marmura.

Insula Tinos este un loc interesant de vizitat datorita arhitecturii sale traditionale , a satelor sale pitoresti, a plajelor sale frumoase, conservarii culturii traditionale , a modului de viata a locuitorilor sai. Este o insula ideala pentru iubitorii de natura, de arhitectura, de arta si de traditii deoarece ea raspunde tuturor acestor asteptari.

Daca capitala insulei nu prezinta un real interes, in schimb, in interiorul insulei, numeroase locuri merita vizitate. Volax, Krokos, Komi sau Agapi sunt sate pitoresti care te invita la plimbare. Cel mai bun mod pentru a descoperi Tinos este plimbarea pe jos.

Plajele. Peste 15 km de nisip aurit si de plaje marginesc coastele insulei. Pentru cei care prefera golfuletele romantice, plajele cu stanci, insula dispune de acestea intr-o cantitate mare. Toate aceste paradisuri mici ofera ape cristaline in diferite culori. Unele plaje va ofera umbrele de soare, sezlonguri si echipamente pentru sporturile nautice, chioscuri care vand bauturi racoritoare.

Tinos are cu ce sa atraga turistul obisnuit: interiorul insulei este foarte frumos si inverzit, multitudinea de crescatorii de porumbei va va minuna, potecile ei sunt extraordinare. Insula nu a fost inca afectata de turismul in masa. Monumentele sale antice nu sunt foarte cunoscute, ceea ce este pacat deoarece aceasta are o multime de locuri de vizitat: muzeul arheologic, ruinele sanctuarului Amfitritei ,ale lui Poseidon..Tinos alterneaza o gama variata de peisaje de la coastele salbatice la platoul fertil din Messa Meri, vai care de intind pana la mare.

Nu trebuie sa ratati:

• Biserica Panagia Evanghelistria;
• Pelerinii;
• Manastirea Kechrovounio cu privelistea sublima asupra insulei;
• Pyrgos, satul cu marmura alba;
• Panormos, satul pescarilor;
• Muzeul sculptorului Chalepas;
• Multimea de porumbei;


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.