Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Praga
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Sfantul Vitus-Praga
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata din Orasul Vechi Praga
777 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Praga -vechiul oras
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Praga
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Wroclaw -Polonia
1.057 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa Municipala Praga
71 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul vechi din Praga
760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pietele de Craciun din Praga
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata de Craciun Praga
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Praga-Oras al viselor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.07.2012  Adauga la favorite 541 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sa lasam indragostitii din toata lumea sa plece la Paris. Visatori, meditatori, poeti, copii eterni– anume pe voi va asteapta Praga!

Indata ce veti ajunge aici, va veti simti ca acasa si veti dori sa ramaneti aici pentru totdeauna, si cu fiecare secunda care trece va veti simti tot mai mult coplesit de splendoarea acestui minunat oras.

Povestiri vechi
In Praga se pot gasi basme pentru toate gusturile. O nuanta rafinata va avea povestea Novogradului, deosebita printr-un stil modernist. Sa incepem cu Masarykova nadrazi. Acoperisuri crestate, giruete aurite, arbori de piatra, cu flori de paradis, rochiile moderate ale cariatidelor. Lumineaza mozaica multicolora, vergelele de fier ale grilajelor seamana cu opera unui bijutier.

Daca doriti sa resimtiti magia sinistra a romanelor lui Leo Perutz si Franz Kafka, vizitati cartierul evreiesc, unde, dupa zidurile de piatra se contureaza intelepciunea sinagogilor. Ornamentul scrierilor pe pietrele din cimitir, impodobite cu muschi si legende, legende, legende ...

Aceasta regiune a orasului contine numeroase istorisiri despre regele Rudolph, bancherul Maizel, sotia sa, Esther, inteleptul rabin Loewe si cartea „Sifirot". Si se pare ca fiecare piatra din care sunt zidite podurile reflecta vremurile de odinioara.

Sectorul regal
Renumitul Podul Carol este pazit de statuile din piatra ale sfintilor, asupra carora timpul si-a lasat amprenta intunecata. Se spune ca acesti sfinti pot indeplini dorintele, si fiecare dintre ei isi are domeniul propriu de specializare. Razele de soare isi demonstreaza caracterul jucaus pe suprafata linistita a raului Vltava, cardul de lebede cu o atitudine gratioasa primesc in dar painea ce li se ofera, incet se roteste roata morii de apa.

Urmeaza strazile inguste ale Malostranskem namesti, unde in fiecare dimineata sunt spalate vitrinele magazinelor si pavajul trotuarelor, iar spuma straluceste in razele soarelui de toamna. Un aspect deosebit de straniu il au acoperisurile indreptate spre cer: cupola catedralei Sfantului Nicolae, turnul subtire al bisericii Sfantul Thomas, templul maltez din apropierea podului, care seamana cu o cetate medievala. Sub arcadele de stil gotic ale galeriei este o scoala de muzica, de unde sunetele de viori se avanta spre seninatatea cerului.

Calatoria avanseaza spre inima orasului Praga - Kralovske hlavni mesto. Timp de secole aceasta regiune a fost resedinta nobililor regali - printi, regi, imparati. Pe un deal inalt, inconjurat de ziduri, se situeaza palatele regale. In palate sunt numeroase muzee, in care puteti petrece zile ratacind prin salile grandioase ale trecutului. Catedrala Sfantului Vita, templul principal din Praga, ofera impresia unei asemanari cu o coroana dintata a orasului. Aceasta cladire a crescut ca un copac, incet si constant timp de 10 secole. In apropiere, este situata biserica Sfantului Gheorghe, cea mai veche constructie din Kralovske hlavni mesto.

In continuare, sunteti asteptati de strada ingusta si mica, cu denumirea „Zlata ulicka", formata din case mici, sprijinite de zidul cetatii langa Jeleni prikop. Se creeaza impresia ca usile mici duc intr-o alta dimensiune, de parca cei care au intrat nimeresc cu patru secole in urma. La poalele dealului se asterne o mare de acoperisuri portocalii. Casele par sa se afle intr-o reverenta profunda, sunt vizibile doar varfurile, decorate cu cosuri de fum ... Si acum printre zabrelele de fier, pe langa paznici, ajungem in Chrastany. Palatele renascentiste, ornamentele in stil baroc ale bisericii Fecioara Maria, tacerea manastirii Strahovsky klaster, strazile abrupte, indreptate spre deal. Fiecare casa este unica, fiecare ar vrea sa se stabileasca aici, la lumina sobei in timpul iernii, iar vara sa creasca trandafiri in gradinile mici. Scari, fresce, blazoane, alei linistite, felinare de fier, frunze de aur in picioare, albastrul cerului – aceste detalii vor ramane pentru totdeauna in memorie.

Pentru gurmanzi si esteti
In Praga exista o mare varietate de cafenele si restaurante. Carnea condimentata emana o aroma ametitoare. Praga poate fi considerata nu numai o capitala a deosebitelor complexe arhitecturale, dar si capitala berii. Berea blonda sau neagra, spumoasa, este ieftina si incredibil de gustoasa. In general, alegerea produselor alimentare in Praga este mereu avantajoasa. Indiferent de gustarile pe care le veti comanda - totul este delicios. Produsele de cofetarie, si constructiile arhitecturale din inghetata, fructe, biscuiti si ciocolata sunt uimitor de gustoase. In labirintul strazilor inguste este deosebit de atragatoare aroma de cafea. Urmarind aromele gustarilor, pe scari intunecate, inaintati pana veti intrezari lumina intensa reflectata de apele raului. De aici puteti admira zidurile vechi, incununate de dantelele ierburilor cataratoare, gradinile de trandafiri, si razele soarelui jucandu-se pe suprafata apei...


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.