Otetul de mere si miere de albine, adevarat cocteil de sanatate, este considerat un "elixir de viata lunga" atat de catre specialisti, cat si de catre consumatori.
Cel care a facut cunoscut in lume otetul de mere si miere de albine a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observand deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate locala, el a vrut sa afle carui fapt i se datora aceasta si asa a aflat ca fermierii din zona consumau putina carne si oua, dar se hraneau cu multe legume si fructe.
De asemenea, fermierii beau zilnic cel putin un pahar cu apa in care puneau doua lingurite de otet de mere si doua lingurite de miere de albine.
Oriunde v-ati afla - acasa, la serviciu ori in concediu - e bine sa aveti la indemana otetul de mere si miere de albine.
E recomandat ca persoanelor racite, gripate si care au febra sa li se faca o frectie cu otet cald plus apa, parti egale. Pe talpi se pun comprese calde peste care se trag imediat sosete groase din lana sau bumbac. De asemenea, se pune o compresa calda, bine inmuiata in acest amestec de otet si apa si pe crestetul capului, peste care se pune un fes sau un batic.
Impotriva durerilor de gat: se curata unul sau doi cartofi, se dau prin razatoarea mare si se pun pe o bucata de material mai lung, panza sau tifon, cat sa poata fi legat la ceafa. Cartofii rasi se stropesc, din belsug, cu otet de mere caldut plus apa, parti egale. Legatura astfel pregatita se pune seara, in... mai mult