Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bengaluru
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Corpus Olanda - O zi printre plamani ,rinichi etc
1.807 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Costume traditionale grecesti
392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ivo Andric
991 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KOSEM - SULTAN VALIDE
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albert al II-lea, Print de Monaco
852 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lingura de pastorit - Film etnografic - COSBUC, 2018
403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria mamaligii
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asta e – Viata in Delta Dunarii
456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vieti de praf si pulbere
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Aragazul.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.06.2012  Adauga la favorite 1.165 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Plitele pentru gatit folosesc energia termica data de combustia gazului sau de electricitate pentru a incalzi si prepara alimentele. Primele plite pentru gatit au fost atestate in Alsacia in 1490. Soba era realizata in intregime din caramida. Primele plite din metal apar in secolul XVIII in Germania, apoi se raspandesc in Occident, unul dintre inventatorii primelor modele de plite de metal fiind Benjamin Franklin. Prima plita care functiona pe baza de gaz a fost inventata de britanicul James Sharp, insa produsul cu cel mai mare succes in secolul XIX a fost plita pe baza de carbuni produsa in 1833 de catre Jordan Mott. Plita electrica a aparut de asemenea inca din secolul XIX, in 1891 compania Carpenter Electric Heating Manufacturic a patentat prima plita electrica. Pana in anii 1920, majoritatea gospodariilor americane erau dotate cu aragazuri care functionau pe baza de gaz si aveau incorporate cuptoare. Plitele moderne de gatit functioneaza fie pe baza de gaz, fie sunt plite electrice. De asemenea, in ultimii ani s-au dezvoltat aparate moderne precum plitele si cuptoarele incorporabile care sunt incastrate in mobila de bucatarie.

Modalitati de folosire corecta

Aragazul nu trebuie asezat la intamplare in bucatarie. Aragazul trebuie plasat la distanta fata de frigider, pentru a nu suprasolicita frigiderul, a nu creste consumul energetic al acestuia si a nu spori riscul de defectiune. Hota trebuie asezata la o distanta de cel putin 65 de centimetri fata de aragaz pentru a evita accidentele. Pentru a economisi energie este recomandat sa gatesti pe cat mai multe ochiuri in acelasi timp. De asemenea, daca folosesti cuptorul evita pe cat posibil deschiderea usii acestuia in timpul de coacere. De fiecare data cand deschizi usa cuptorului, temperatura din interior scade cu 25 de grade Celsius.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.