Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Casatorita cu Statul Islamic:
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Natiunea suspecta
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palenque, Mexic
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andrew Jackson
1.050 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mysore-India
1.218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imagini spectaculoase cu demolarea unui baraj
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Israel - Povestea unei tari contestate
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Harriet Beecher Stowe
739 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Polonezi salvati de romani
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ice Age Europe Transformarea epica a peisajului Europei
49 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Statul Kiribati

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.03.2012  Adauga la favorite 1.019 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Kiribati (pronuntat [ˈkiɾibɑs]) este o tara insulara in Oceanul Pacific. Este cel mai mare stat din Oceania din punct de vedere al intinderii. Ocupa o suprafata de aproximativ 5.000.000 km² acoperita de ocean, dar aria uscatului reprezinta numai un mic fragment al acesteia, de numai 811 km², sub forma a 32 de insulite. Pe aceste farame de uscat, imprastiate in oceanul nesfarsit traiesc aproximativ 100.000 de oameni. Insulele dintre granitele statului Kiribati formeaza trei arhipelaguri: Gilbert, Line (fara Jarvis, Palmyra si Kinoman Reef) si Phoenix. Tot aici se mai afla insula coraligena izolata Banaba, numita si Ocean. Cea mai vasta intindere de uscat este Kiritimati din grupul Line, cunoscuta si sub denumirea de Insula Craciunului



Statul Kiribati s-a aflat in centrul dezbaterilor cu privire la schimbarile climatice, dupa ce unii din cei 32 de atoli de coral ce alcatuiesc partea terestra a teritoriului Kiribati si care se intind pe o suprafata de 3.496.500 de kilometri patrati de ocean au si inceput sa fie inghititi de apa. Mare parte din cei 103.000 de locuitori s-au adunat in centrul administrativ, Tarawa, un lant de insule formate in jurul unei lagune. Ceea ce ingrijoreaza este contaminarea apei potabile cu apa marina. Specialistii estimeaza ca apa va creste anual in medie cu 2 milimetri, insa aceasta crestere ar putea fi mai mare din cauza accelerarii schimbarilor climaterice. Presedintele republicii a explicat ca planul initial este acela de a trimite in Fiji un grup de muncitori calificati care sa se integreze si sa contribuie la economia tarii. Astfel, oamenii vor fi capabili sa se integreze treptat si sa isi gaseasca un loc de munca, nu ca refugiati, ci ca imigranti. Intre timp, guvernul a lansat deja un program de educatie care vizeaza dezvoltarea competentelor populatiei pentru a o face mai activa si mai capabila de a se implica in noua societate.


Inspaimantat de posibilitatea ca insula lor sa dispara, Anote Tong, presedintele micului stat Kiribati, a pus la punct un plan destul de ciudat: sa mute toata populatia in insulele Fiji, informeaza adnkronos.it.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.