Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Santorini ,Grecia HD
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia
 
02:12
  Santorini
1.643 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Thirassia-Santorini
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:07
  Santorini Grecia
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Paros Grecia
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
397 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  Santorini
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grecia
1.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Palea Kameni
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

6.Insula Santorini-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2012  Adauga la favorite 766 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Numele Santorini insa este unul mai recent, si vine de la biserica de pe insula, inchinata Sf. Irene, numita Aghia Irini de greci si Santa Rini de marinarii straini.
In mijlocul insulei se afla un lac cu apa albastra, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantis, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, ingropind orasul antic Akrotiri (care acum este excavat) sub tone de cenusa.

. Santorini este in esenta, ceea ce ramane dupa o explozie vulcanica enorma .In urma cu 3600 de ani a creat; o laguna gigant centrala, mai mult sau mai putin dreptunghiulare, si masoara aproximativ 12 de 7 km (7.5 cu 4.3 mi), inconjurat de 300 m (980 ft) mari stanci abrupte, pe trei laturi.

Activitatea usoara a vulcanului dupa aceasta eruptie majora a construit doua insule mici in cadrul caldera, Palea Kameni si Nea vizitat de sute de oameni de zi cu zi in timpul sezonului turistic.

Caldera impresionant domina partea de vest a insulei, in timp ce climatul minunat uscat si soare aproape continuu creeaza un an in jurul valorii de conditii, care sunt perfecte pentru observare, fotografii si clipuri video sub o varietate extraordinara de lumini si culori naturale, care dau vizitatorilor avantajul de exceptie de a ajunge in interiorul vulcanului cu barca.
Insula a fost norocoasa , in ultimele doua decenii, produsele sale si bucataria au fost asociate cu turismul. Produse agricole, cum ar fi tomatele, mazare split si capere sint deja cunoscute si cautate . Necesitatea de piata pentru imbunatatirea continua, a dus la noi propuneri de bucataria locala, cu gusturi rare, bazate pe materie prima pur si delicioase. .

In ultimii douazeci de ani Assyrtiko( vita de vie)si- a aratat puterea si astazi este considerata a fi primul soi grec, cu vinuri bune.Vinurile din Santorini se bucura de o recunoastere tot mai mare la nivel mondial,
Santorini, desi de dimensiuni mici, a facut deja un nume mare in gastronomie si este considerat a fi o destinatie cu unele dintre cele mai bune restaurante, crame si restaurante in intreaga tara. Trebuie doar sa le incercati si formeze propria opinie!

Clima
Insula se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploiase. In perioada estivala, temperaturile sunt intre 17oC si 29oC.


Insula detine aeroport propriu


Insula Santorini are doua orase mari, Fira si Ia, situate in zonele cele mai inalte ale insulei. Aici sunt construite hoteluri, restaurantae, baruri si o multime de alte facilitati turistice care sa mentina turistii bine dispusiatunci cand se relaxeaza intre vizitele facute la ruinele arheologice ale vechiului Thera.
Santorini are doua plaje accesibile, Perissa si Kamari, amandoua caracterizate prin nisipul vulcanic de culoare neagra

De vizitat:
Principale atractii: situl arheologic Akrotiri (din perioada preistorica) si Mesa Vouno (perioada antica), Muzeul Preistoric, Expozitia Picturilor Rupestre (reconstruire tri-dimensionala a picturilor gasite), Muzeul Vinului, Muzeul Naval, Muzeul Arheologic, Muzeul etnologic,Muzeul Megaron Gyzi, Manastirea Dominicana, Catedrala Catolica, Catedrala Metropolitana Ortodoxa, Manastirea profetului Elias, Episcopia Panagia.
Vulcanul este constituit din doua insule vulcanice Palea si Nea Kameni, cele mai recent formate. Natura vulcanica a insulelor reprezinta o oportunitate unica pentru turistii in cautare de peisaje naturale extraordinare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.