Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Comunitatea Extremadura-Spania
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Merida-Mexic
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  FRIAS, BURGOS-Spania
642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margalef, Spania
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alava-Spania
1.346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cuenca-Spania
1.058 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CANTAVIEJA, TEREUL-Spania
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Badajoz-Spania
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul lui Hercule - Spania
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LAGUARDIA, ALAVA-Spania
566 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Merida -Extremadura, Spania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2019  Adauga la favorite 296 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Situat in comunitatea autonoma Estremadura, in provincia Badajoz, orasul istoric Merida este dovada unui trecut roman fabulos.

Teatrul, amfiteatrul si templul consacrate zeitei Diana, care se pastreaza inca in acest oras, fac din fosta capitala a Lusitaniei romane unul dintre siturile arheologice cel mai bine conservate din Spania. De altfel, acesta este inscris in Patrimoniul mondial Unesco.

Merida a fost in antichitate cel mai mare oras roman din Peninsula Iberica si ocupa astazi un loc fruntas in topul obiectivelor reprezentative ale Spaniei.

Dincolo de caldura infernala ce se apropie de 40 grade Celsius in timpul sezonului cald - si care constituie un impediment in calea confortului - veti avea suficiente motive pentru a poposi macar cateva ceasuri.

Ruinele romane constituie de departe centrul de greutate al sitului si necesita, dupa spusele cunoscatorilor, minim doua zile pentru a fi parcurse, in ciuda faptului ca orasul in sine nu este foarte mare.

Zidurile tacute din Merida relateaza numeroase povesti, incepand cu cele despre intemeietorii orasului pana la cele ce evoca perioadele mai tulburi ale istoriei.

In afara de romani si-au mai lasat amprenta asupra arhitecturii locale maurii si portughezii. Centrul cultural si politic Merida a fost cucerit de musulmani in anul 713, iar dupa circa 500 ani a fost practic abandonat pana in jurul anului 1500.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice este Muzeul National de Arta Romana din Merida, situat in proximitatea teatrului si a amfiteatrului roman. Opera a prestigiosului arhitect Rafael Moneo, muzeul a fost inugurat in 1986 si adaposteste numeroase vestigii si piese datand din epoca romana, care a lasat o puternica amprenta asupra localitatii. Cea mai mare parte dintre acestea provin chiar din teatrul roman si din centrul istoric.

Putem astfel admira dale funerare, ceramica, sticla, monede, sculpturi, picturi si mozaicuri. In partea inferioara a muzeului, se desfasoara inca sapaturi arheologice.

In ceea ce priveste amfiteatrul, acesta este amplasat pe colina San Albin si a fost inaugurat in anul 8 i.e.n., aici desfasurandu-se celebrele lupte cu gladiatori. In mijlocul arenelor, a fost descoperita o imensa groapa comuna in forma de cruce.

Templul zeitei Diana, cu forma rectangulara, inconjurat de coloane (peripter), este un edificiu cu caracter religios, ale carui vestigii se pastreaza inca pe amplasamentul originar. Capitelurile coloanelor, in granit, sunt in stilul corintic.

Rolul romanilor in introducerea sistemelor de irigatie in Europa este reflectat si prin apeductele de la Merida. Chiar si astazi, mai ales in partea de nord-vest a orasului se gasesc Acueducto de los Milagroson care alimentau doua iazuri artificiale.

In final nu va ramane decat sa incercati si cateva specialitati ale bucatariei spaniole. Pretutindeni pe teritoriul statului se obisnuieste ca pranzul si cina sa fie servite destul de tarziu.

De aceea, daca timpul nu va ingaduie sa asteptati, barurile "tapas" ofera cea mai buna solutie. Aici puteti servi asa numitele tapas, meniuri cumparate la preturi modice insotite de un pahar cu bere sau vin.

Merida | Situat in comunitatea autonoma Estremadura, in provincia Badajoz, orasul istoric Merida este dovada unui trecut roman fabulos.

Teatrul, amfiteatrul si templul consacrate zeitei Diana, care se pastreaza inca in acest oras, fac din fosta capitala a Lusitaniei romane unul dintre siturile arheologice cel mai bine conservate din Spania


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.