Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul Wawel-Cracovua
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bratislava
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Pena, Portugalia
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul d'Usse
2.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Blois
2.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in Slovacia - Ghid de calatorie
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul din Perigord - Franta
1.487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Azay-le-Rideau
1.356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Sanssouci Potsdam Germania
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul de apa din Braila
318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Castelul Amoise

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.01.2012  Adauga la favorite 758 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Povestea castelului incepe in secolul al XI-lea, cand Foulques Nerra, conte de Anjou, a reconstruit fortareata in stanca ce fusese ridicata in imediata vecinatate a Loarei, ca punct strategic.Incepand din secolul al XI-lea, trei fortarete ridicate pe fluviu, langa insula Saint Jean, au fost in stapanirea puternicilor conti de Amboise, pana la confiscarea lor de catre Ludovic al VII-lea.Vecinatatea insulei a facilitat construirea unui pod cu mare importanta economica si militara.In secolul al XV-lea, Ludovic al XI-lea a facut din Amboise resedinta sotiei sale Charlotte de Savoie, care l-a nascut aici pe viitorul Carol al VIII-lea in anul 1470.Acesta a copilarit in acest loc impreuna cu sora sa, Anne de Beaujeu.La 13 ani a urcat pe tron si in 1492 a decis construirea unui nou si maret castel.

La inapoierea din campania din Italia (1495), regele a adus nu numai prada de razboi, mobilier, tablouri, statui, ci si multe idei, precum si o echipa de 22 de mesteri constructori, sculptori, ebenisti si gradinari pentru a finaliza castelul si parcul in felul celor vazute in Italia, dar mai fastuos.Printre acesti artisti italieni s-au numarat Fra Giocondo, Boccador si horticultorul italian Pacello de Mercogliano.

Carol al VIII-lea a murit in 1498, la varsta de 28 de ani, fara a se bucura pe deplin de rezultatele eforturilor sale.L-a urmat varul sau Ludovic al XII-lea, dar apogeul istoric al castelului va fi atins sub Francisc I, varul si totodata ginerele lui Ludovic al XII-lea.In 1515 acesta l-a invitat aici pe Leonardo da Vinci (artistul avea pe atunci 64 de ani), care si-a trait ultimii ani si a si fost ingropat aici.

La inceputul secolului al XVII-lea, castelul a devenit proprietatea lui Gaston d’Orleans, fratele regelui Ludovic al XIII lea. Ulterior, castelul a carei maretie a inceput sa paleasca si-a schimbat foarte des proprietarii in functie de capriciile Coroanei.Din pacate multi dintre noii proprietari nu au dispus de mijloacele materiale necesare pentru a-l intretine, el devenind treptat o ruina. Ca urmare, in 1848, statul a readus castelul in proprietatea sa si l-a transformat in inchisoare, aici fiind inchis pana in 1852, Abd El Kader.

In 1873, castelul a fost din nou restituit familiei d’Orleans care l-a transformat in azil de batrani.Apoi, la inceputul secolului al XX-lea, Ruprich-Robert si urmasii sai au restaurat Amboise, redandu-i a doua tinerete. In zilele noastre castelul are aceeasi maretie ca in perioada sa de glorie din secolele XV-XVI cu toate ca el nu mai reprezinta decat o cincime din ceea ce era o data.Acum, fosta fortareata Amboise este proprietate de stat, caruia i-a fost oferit de contele de Paris, fiind gazda unor spectacole in stil renascentist, organizate periodic de oficialitatile locale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.