Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Spondiloza cervicala si ICVB
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spondiloza cervicala
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru seniori
4.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru femei insarcinate -3
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru femei insarcinate 1
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru recuperarea dupa proteza de genunchi
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talie ,abdomen,fesieri
1.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durere de ceafa (occipital)
1.487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monturi .diagnostic,exercitii si tratament
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru coloana dorsala
2.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

19 exercitii pentru spondiloza cervicala

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.08.2024  Adauga la favorite 97 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Spondiloza cervicala reprezinta una din formele de localizare ale reumatismului degenerativ al coloanei vertebrale. Ea are o evolutie lenta, se accentueaza odata cu varsta si este caracterizata prin dureri in umeri, care coboara pe brat pana la degete uneori.


Boala poate fi ameliorata si chiar tratata prin kinetoterapie. Inainte de inceperea programului de gimnastica medicala se poate face un masaj sau automasaj cu efect calmant la nivelul cefei si chiar pe omoplati si umeri. In situatia de rigiditate cervicala se fac miscari care sa mareasca mobilitatea la acest nivel, sa activeze circulatia locala si sa elimine produsul de uzura. Daca coloana cervicala este destul de mobila, se fac exercitii pentru intarirea musculaturii, in vederea cresterii stabilitatii ei.

Semnele spondilozei cervicale. Vezi si cum poate fi tratata boala


Programul de gimnastica medicala se practica zilnic, de regula dimineata la desteptare, sub forma de gimnastica de inviorare si dureaza 15-20 de minute. La nevoie se mai poate repeta in timpul zilei.

Inainte de a incepe exercitiile care sa mobilizeze segmentul cervical este bine sa se faca cateva miscari cu membrele si trunchiul pentru a incalzi organismul si a face ca miscarile cervicale sa fie mai usor suportate. Exercitiile se fac din pozitiile stand, sezand pe genunchi si culcat. In regiunea cervicala se pot efectua miscarile de flexie, extensie, indoiri, rasuciri si rotari ale capului si gatului, in ritm lent.

Odihna se face pe un pat tare, pozitia culcat pe spate, fara perna, cu un sul sub ceafa.
Sunt contraindicate miscarile bruste in segmentul cervical, mai ales cand muschii sunt rigizi si durerosi. Iata cateva exercitii fizice pentru spondiloza cervicala:

1. Stand cu mainile pe solduri se efectueaza rotari ale umerilor executate in ambele sensuri, de cate 10-15 ori in fiecare sens.
2. Aceeasi pozitie: ducerea bratelor prin lateral sus si lasarea capului pe spate: revenire in pozitia initiala. Se executa de 15 ori.
3. Stand departat cu mainile pe ceafa: ducerea lenta a capului pe spate cu barbia inainte si revenire. Se repeta de 10-15 ori.
4. Stand departat: ridicarea si coborarea umerilor in ritm lent, de 10-15 ori.

5. Sezand pe scaun cu spatele rezemat de spatar si mainile pe solduri: flexia capului executata lent cu inspiratie-expiratie. Se excuta de 10-12 ori cu maximum de amplitudine.
6. Aceeasi pozitie: indoirea trunchiului si a gatului spre stanga si inspiratie; revenire in pozitia initiala cu expiratie si apoi spre dreapta. Se executa de 10-12 ori.
7. Aceeasi pozitie: rasucirea capului si a gatului spre stanga, revenire si se repeta spre dreapta. Se excuta de 10-12 ori.
8. Aceeasi pozitie: rotatia ampla si lenta a capului si a gatului spre stanga si dreapta. Se excuta de 5-6 ori fiecare.

9. Culcat pe spate cu bratele pe langa corp: ducerea bratelor prin inaite peste cap, cu inclestarea degetelor si intinderea coloanei vertebrale (elongatie); revenire in pozitia initiala. Exercitiul se repeta de 10-15 ori.
10. Aceeasi pozitie: rasucirea trunchiului spre stanga ajungand in culcat cu fata in jos; revenire si se executa spre dreapta. Se repeta de cate cinci ori in fiecare parte.
11. Culcat cu fata in jos, cu mainile inclestate in spate: extensia capului si a gatului, departand barbia de corp si ducerea bratelor sus-inapoi cu inspiratie profunda; revenire cu expiratie. Se excuta lent de 10-15 ori.
12. Aceeasi pozitie: rasucirea corpului si a gatului spre stanga si apoi spre dreapta. Se executa alternativ de 10-12 ori.

13. Culcat cu fata in jos, mainile in dreptul umerilor: extensia capului si a gatului, odata cu intinderea bratelor si revenire in pozitia initiala. Se repeta de 7-8 ori.
14. Aceeasi pozitie: rasucirea capului si a gatului spre stanga, cu inspiratie si mentinerea pozitiei 5 secunde; revenire cu expiratie si se repeta spre dreapta. Se executa de cate 5-6 ori in fiecare parte.
15. Aceeasi pozitie: rotari ale capului si gatului in ambele sensuri, timp de un minut.
16. Sezand pe scaun cu spatele rezemat de spatar: flexia capului cu ducerea genunchiului stang la piept si apropierea de cap; revenirea si se executa la fel cu dreptul. Se repeta de 5-6 ori cu fiecare genunchi.

17. Stand departat cu mainile pe solduri: rasucirea capului si a gatului spre stanga cu arcuire; revenire si se repeta spre dreapta. Se excuta de 10-15 ori in ritm lent.
18. Mers prin camera cu ridicarea alternativa a cate unui genunchi la piept cu ajutorul mainilor si apropierea capului de el, la 5 pasi. Se executa 1-2 minute.
19. Mers prin camera cu rasucirea trunchiului spre stanga si apoi spre dreapta, la 5 pasi, cu ducerea mainilor la ceafa si rasucirea capului. Se executa 1-2 minute.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.