Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 al celor mai populate tari de pe glob-Indonezia
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Costul real al lemnului ieftin |
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 al celor mai populate tari de pe glob-India
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimii tigri din Sumatra-Secretele naturii
277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Peranakani din Indonezia
944 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Traieste o saptamana cu TRIBUUL MOARTEI din Indonezia
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cautarea lumii neexplorate: Sulawesi,Indonezia
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi subacvatice - In taramul pestelui „mergator
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai bogata tara din lume....
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tsunami: momentul in care totul s-a schimbat
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Bandung, Indonezia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2024  Adauga la favorite 60 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bandung, capitala provinciei Java de Vest din Indonezia, este un oras vibrant, cu o istorie bogata si un prezent dinamic. Situat pe insula Java, Bandung face parte din zona Greater Bandung, care este a doua cea mai mare zona metropolitana din Indonezia, cu peste 11 milioane de locuitori. Orasul este amplasat la 768 de metri deasupra nivelului marii, inconjurat de munti vulcanici, oferindu-i o clima mai rece decat majoritatea oraselor indoneziene. Acest avantaj geografic a facut din Bandung un oras statiune preferat in timpul erei coloniale olandeze, castigandu-i porecla „Parijs van Java" (Parisul Java) pentru ambianta si luxul sau european.

Bandung are un trecut istoric, de la infiintarea timpurie de catre olandezi cu plantatii de ceai in secolul al XVIII-lea pana la rolul sau semnificativ in secolul al XX-lea ca oras gazda pentru prima Conferinta asiatico-africana din 1955, eveniment care i-a marcat importanta in epoca postcoloniala. Orasul a evoluat dintr-un oras statiune colonial intr-o zona metropolitana plina de viata, care se confrunta cu provocari moderne, cum ar fi urbanizarea, durabilitatea mediului si dezvoltarea infrastructurii. In ciuda acestor provocari, Bandung ramane un centru de educatie, tehnologie si cultura in Indonezia, cunoscut pentru universitatile sale, institutiile de cercetare si fiind parte a Retelei UNESCO de orase creative.

Economia din Bandung este robusta, cu o baza solida in productie, turism si educatie. Infrastructura orasului a cunoscut imbunatatiri semnificative in ultimii ani, inclusiv reamenajarea Aeroportului International Husein Sastranegara si deschiderea Aeroportului International Kertajati, precum si constructia caii ferate de mare viteza Jakarta-Bandung pentru a imbunatati conectivitatea.

Administratia orasului se concentreaza pe valorificarea tehnologiei pentru a imbunatati serviciile publice si a aborda provocarile urbane, facand din Bandung un model pentru initiativele de orase inteligente din Indonezia. In ciuda cresterii si urbanizarii sale rapide, Bandung se straduieste sa-si mentina sustenabilitatea mediului, cu eforturi pentru a-si pastra frumusetea naturala si aerul curat, castigandu-i recunoasterea in cadrul ASEAN.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.