Pe linie materna, este urmasa a familiei Oppler, de origine germana, primii producatori de bere din Romania in timpul domniei lui Carol I. A preluat rigoarea conduitei de la tatal sau, generalul Gheorghe Garoescu, erou al Primului Razboi Mondial. Parintii sai s-au cunoscut pe strada Bateriilor, din cartierul Uranus, unde locuia familia tatalui si unde odinioara se afla si prima fabrica de bere a familiei sale materne.
Primii 12 ani de scoala, Roxandra Maniu i-a urmat integral la Pitar Mos. Era o institutie adresata fetelor din elita bucuresteana, iar familia mamei, de origine germana, a considerat-o ca fiind cea mai buna optiune pentru o tanara cu ambitii intelectuale din inalta societate. Acolo a studiat intensiv cele trei limbi straine pe care le vorbeste si astazi cursiv, germana, engleza si franceza, care i-au servit pe parcursul carierei in comertul exterior, dar si ca translator si traducator independent.
Dupa absolvirea Scolii Pitar Mos, a urmat in paralel studii economice si filologie. Numele de Maniu l-a preluat de la cel de-al doilea sot, Tiberiu Maniu, nepotul presedintelui Partidului National Taranesc, Iuliu Maniu.
Am revenit impreuna cu doamna Maniu pe bancile de la Pitar Mos si am strabatut drumul intortocheat al amintirilor sale, insiruite de-a lungul unui secol.