Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 tehnici pe care orice motociclist trebuie sa le stie
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tehnici de supravietuire
714 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 TEHNICI RESPIRATIE PRNTRU PLAMANI
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:40
  Tehnici: apararea impotriva atacurilor cu un cutit
1.685 vizite - 0 comentarii
adaugat de barbi
 
  Alimente care stimuleaza memoria si concentrarea
876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ADORMI REPEDE -
792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 7
1.857 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 5
1.771 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 9
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Cum faci o camera spion usb
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Tehnici de memorie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2024  Adauga la favorite 31 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hack-uri de memorie! Nu va amintiti numele, datele sau chiar de ce ati intrat intr-o camera? Din fericire, exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va creste puterea de memorie. Pasul 1: Joaca jocuri Faceti cuvinte incrucisate, jucati Sudoku, luati bridge - jocuri ca acestea stimuleaza mintea, ajutand creierul sa creasca noi cai neuronale, imbunatatindu-va capacitatea mentala.
Pasul 2: Bea suc de struguri Bea suc de struguri violet (nu alb). Cercetarile au descoperit ca consumul de opt uncii de suc de struguri Concord pe zi imbunatateste memoria cu 20%, multumita partial cantitatii de antioxidanti. Tip Spring pentru suc de struguri organic; fructele si legumele organice au cu 40% mai multi antioxidanti decat cele neecologice.
Pasul 3: Condimenteaza Atat rozmarinul, cat si salvia imbunatatesc scorurile oamenilor la testele de reamintire a cuvintelor prin stimularea centrului de memorie al creierului. De fapt, studentii din Grecia antica purtau crengute de rozmarin in par in zilele de test. Sfat Trebuie sa va amintiti un nume? Imagineaza-l scris pe fruntea persoanei; imaginea vizuala va va ajuta sa va amintiti mai tarziu. Acesta a fost un truc preferat al lui Franklin Roosevelt, care era renumit pentru capacitatea sa de a-si aminti nume.
Pasul 4: Danseaza! Mergeti pe ringul de dans, faceti jogging sau faceti orice va face pulsul in viteza. Activitatea fizica grabeste oxigenul catre creier si construieste noi celule in regiunea creierului legate de memorie. Sfat Repetati orice trebuie sa memorati – un nume, o adresa, un numar de telefon – atunci cand il auziti pentru prima data. A spune cu voce tare ajuta la blocarea in memorie.
Pasul 5: Trageti un pui de somn Daca puteti sa-l balansati, faceti un pui de somn. Cercetarile au descoperit ca oamenii care strang un somn de pisica in timpul zilei pastreaza de doua ori mai multe din informatiile pe care le-au invatat in acea zi decat cei care nu o fac.
Pasul 6: De-streseaza-te De-streseaza-te facand yoga, meditatie sau respiratie profunda. Cand esti stresat, creierul activeaza o enzima care afecteaza memoria pe termen scurt. Sfat Daca incerci sa memorezi ceva, fa-o pe stomacul gol. Hormonul care imbunatateste memoria este cel mai mare atunci cand stomacul este gol.
Pasul 7: Fii un fluture social Fii un fluture social. Un studiu a constatat ca oamenii care socializeaza in mod regulat se descurca mult mai bine la testele de memorie decat omologii lor mai putin activi, deoarece participarea la conversatii exerseaza creierul.
Pasul 8: Mananca afine Luati o mana de afine in fiecare zi. Afinele contin o substanta chimica care imbunatateste dramatic memoria si o jumatate de cana este tot ce ai nevoie pentru a obtine beneficiul.
Pasul 9: Misca-ti ochii Miscand ochii intr-o parte in alta timp de 30 de secunde in fiecare dimineata poate imbunatati memoria cu zece procente. Cum? Face ca cele doua parti ale creierului sa lucreze in armonie. Stiati? Omul obisnuit uita 30% din ceea ce a auzit dupa 20 de minute si 50% din ceea ce a auzit intr-o jumatate de ora!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.