Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hairstyle - Accesorii
871 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapi de greutate cu apa
1.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dus bucal
627 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunea verde - Patrunjelul
824 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care desfunda arterele Sfaturi med naturiste
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne ca ai o circulatie proasta a sangelul
785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talie ,abdomen,fesieri
1.375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iaurtul: antidot pentru respiratia urat mirositoare?
1.137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frunzele de morcov
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa previi si sa combati aciditatea la stomac
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Tenosinovita stenozanta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2024  Adauga la favorite 133 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tenosinovita stenozanta (degetul in resort) reprezinta o afectiune in care un deget sufera un blocaj la miscarea de flexie. Daca ai aceasta problema, ai observat ca nu mai poti indrepta degetul, fara sa tragi de el.

auzele tendinitei si tenosinovitei
Cauza este frecvent necunoscuta.

Marea majoritate a cazurilor apar la persoanele de varsta medie si inaintata, odata cu scaderea vascularizatiei tendoanelor si se considera ca microtraumele contribuie la aparitia acestora. Trauma majora sau repetata, intinderea sau exercitiile fizice excesive (gresit efectuate) ii favorizeaza aparitia. Tendinita poate fi legata de boli sistemice (cel mai frecvent poliartrita reumatoida, scleroza sistemica, guta, artrita reactiva, diabet si, foarte rar, amiloidoza sau valori marcat crescute ale colesterolului). La tinerii adulti, mai ales femei, infectia gonococica diseminata poate cauza tensinovita migratorie.

Simptomele tendinitei si tenosinovitei
Simptomatologia include, de obicei, durere la miscare si sensibilitate la palapare. Degenerescanta sau inflamatia tendinoasa cronica pot cauza cicatrici ce scad capacitatea de miscare.

Diagnosticarea tendinitei si tenosinovitei
Diagnosticul este clinic.

Tendoanele afectate sunt de obicei dureroase la miscare, tecile lor sinoviale pot fi tumefiate si pot acumula lichid. Tumefactia poate fi vizibila sau doar palpabila. In scleroza sistemica, teaca sinoviala poate sa ramana uscata, dar apare frecarea ce poate fi simtita sau auzita cu stetoscopul cand tendonul se misca in teaca sinoviala. De-a lungul tendonului poate exista sensibilitate locala la palpare de intensitate variabila.

Tendinita muschilor centurii rotatorilor umarului este cea mai comuna cauza de durere a umarului. Depozitele de calciu la nivelul tendonului sunt uneori vizibile pe radiografie.

Tendinita bicipitala se manifesta cu durere a tendonului bicepsului, agravata de flexia umarului sau supinatia antebratului cu opunere de rezistenta. Exercitatea de presiune asupra canalului bicepsului de la nivelul humerusului prin rularea tendonului bicipital sub degetele examinatorului produce durere.

Tenosinovita flexorilor palmari este una dintre cele mai comune afectiuni musculo-scheletale si este frecvent trecuta cu vederea. Durerea apare pe fata palmara a degetelor cu posibila iradiere diatala. Diagosticul pozitiv se stabileste daca apar urmatoarele: durere la palpare, tumefactie sau noduli la nivelul tendonului sau tecii sinoviale. In fazele avansate, la flexia degetelor apare o pocnitura.

Tratamentul tendinitei si tenosinovitei

Tratamentul include repaus, antiinflamatoare nesteroidiene si, uneori, injectarea de corticosteroizi.
Simptomele sunt ameliorate prin repaus sau imobilizarea tendonului, aplicarea locala de caldura in cazul inflamatiei cronice sau aplicatii reci in cazul inflamatiei acute si doze mari de antiinflamatoare nesteroidiene pentru 7-10 zile.

Indomatocinul sau colchicina pot fi folositoare daca boala subiacenta este guta. Dupa ce este controlata inflamatia, exercitiile ce cresc gradat capacitatea de miscare trebuie efectuate de mai multe ori pe zi, mai ales pentru umar, unde cotracturile apar rapid.

Injectarea in teaca sinoviala a corticosteroizilor cu eliberare lenta poate fi utila.

Explorarea chirurgicala si excizia depozitelor de calciu sau repararea tendoanelor muchilor centurii rotatorilor si terapia prin exercitii fizice gradate sunt rareori necesare in cazurile persistente.

Interventia chirurgicala este rareori necesara pentru excizia cicatricilor ce limiteaza functionarea sau, asa cum se intampla in poliartrita reumatoida, pentru tenosinovectomia din inflamatiile cronice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.