Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Faceti cunostinta cu John Doe (SUA 1941) Comedie 101 min
612 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faceti cunostinta cu John Doe (SUA 1941) Comedie 135 m
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Familia Addams (SUA 1991) Comedie / 91 minute
8.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de coana
 
  Serenada in Valea Soarelui (SUA 1941) Comedie 86 min
5.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Intalnire cu John Doe (SUA 1941) Comedie 122 min
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Drumul tutunului (SUA 1941) Comedie 84 min
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reintoarcerea lui Topper (SUA 1941)Mister/Comedie 86 min
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Big Money Hustlas (SUA 2000) / Comedie 97 minute
3.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Faceti cunostinta cu Hollowheads (SUA 1989) / 86 minute
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Cabana de inchiriat (Anglia 1941) Comedie,Mister / 86 m
346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Faceti cunostinta cu John Doe (SUA 1941) Comedie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.03.2024  Adauga la favorite 17 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
Meet John Doe

IMDB 7.6
Regia Frank Capra


Un ziar local, The Bulletin , se afla sub o noua conducere, editorialistul Ann Mitchell fiind unul dintre angajatii concesionati pentru a „rationaliza" ziarul, dar nu inainte de a-si spune sa scrie o ultima rubrica. Infuriata, Ann tiparita o scrisoare a unui somer fictiv „John Doe", care ameninta cu sinuciderea inAjunul Craciunului, in semn de protest fata de raul societatii. Cand scrisoarea face furori in randul cititorilor, iar competitia ziarului, The Chronicle , suspecteaza o frauda si incepe sa investigheze, editorul Henry Connell este convins sa o reangajeze pe Ann, care intentioneaza sa sporeasca vanzarile ziarului exploatand fictivul John Doe. Dintr-un numar de abandonati care se prezinta la ziar care pretind ca au scris scrisoarea originala, Ann si Henry il angajeaza pe John Willoughby, un fost jucator de baseball si vagabond care are nevoie de bani pentru a-si repara bratul ranit, pentru a juca rolul lui John Doe. Ann incepe sa scrie o serie de articole in numele lui Doe, elaborand idei scrisorii originale despre dispretul societatii fata de persoane aflate in nevoie.

Willoughby primeste 50 de dolari, un costum nou de haine si o suita de hotel de plus cu prietenul sau vagabond „Colonelul", care se lanseaza intr-o diatriba extinsa impotriva „helotilor", oameni care sunt tocuri care cauta sa vanda lucruri, impovarandu-se. -i pe altii cu proprietatea, legarea. ei cu responsabilitati care necesita bani pentru a le plati, pana cand si ei devin iloti. Propunand sa o duca pe Doe la nivel national prin radio, Ann primeste 100 de dolari pe saptamana de catre editorul Buletinului , DB Norton, pentru a scrie discursuri radio pentru Willoughby. Intre timp, lui John i se ofera omitade 5.000 de dolari de la Chronicle pentru a recunoaste ca totul a fost ocascadorie publicitara, dar in cele din urma o refuza si rosteste discursul pe care Ann la scris pentru el. Dupa aceea, simtindu-se in conflict, fuge, calarind pe sine cu colonel pana ajung la Millsville. „John Doe" este recunoscut la un restaurant si adus la Primarie, unde este intalnit de Bert Hanson, care explica cum a fost inspirat de cuvintele lui Doe de a incepe un „club John Doe" cu vecinii sai.

Filosofia John Doe se raspandeste in toata tara, dezvoltandu-se intr-o miscare larga de baza al carei slogan simplu este „Fii un vecin mai bun". Cu toate acestea, Norton planuieste in secret sa canalizeze sprijinul pentru Doe in sprijinul propriilor sale ambitii politice nationale. Cand este programat un miting John Doe, la care participa cluburi John Doe din toata tara, Norton ii cere lui Mitchell sa scrie un discurs pentru Willoughby in care anunta infiintarea unui nou partid politic si il sustine pe Norton drept candidat la presedintie. In noaptea mitingului, John, care a ajuns sa creeze el insusi in filosofia lui John Doe, afla de tradarea lui Norton de la un Henry beat. El il denunta pe Norton si a cautat sa dezvaluie complotul la miting, dar discursul sau este intre de hoarde de stiri care poarta o editie speciala a Buletinului care il dezvaluie pe Doe ca pe un fals. Norton sustine ca Doe la inselat pe el si pe personalul ziarului, ca toti ceilalti, si a intrerupt difuzoarele inainte ca Doe sa se poata apara. Dezamagit de a-si lasa adeptii acum furioase, John cauta sa se simta sarind de pe acoperisul Primariei inAjunul Craciunului, asa cum se indica in scrisoarea originala a lui John Doe. Ann, care sa-i saragostit de John, a incercat cu disperare sa-l convinga sa nu sara (spunand caprimul John Doea murit deja de dragul umanitatii), iar Hanson si vecinii sai ii spun despre planul lor de a reporni John Doe. club. Convins sa nu se sinucida, John pleaca, purtand in brate o Ann lesinat, iar Henry se intoarce catre Norton si ii spune: "Iata, Norton! Oamenii! Incearca sa lingi asta!"


Distributie
Gary CoopercaJohn Doe/ Long John Willoughby
Barbara Stanwyckca Ann Mitchell
Edward Arnoldca DB Norton
Walter Brennanca Colonelul
Spring Byingtonin rolul doamnei Mitchell
James Gleasonca Henry Connell
Gene Lockhartin rolul primarului Lovett
Rod La Rocqueca Ted Sheldon
Irving Baconca „Beanie"
Regis Toomeyca Bert Hansen (creditat doar ca „Bert")
J. Farrell MacDonaldca „Sourpuss"
Harry Holmanin rolul primarului Hawkins
Warren Hymerca „Angelface"
Andrew Tombesca Spencer
Pierre Watkinin rolul lui Hammett
Stanley Andrewsca Western
Mitchell Lewisca Bennett
Charles Wilsonca Charlie Dawson
Vaughan Glaserca guvernator
Sterling Hollowayca Dan
Harry Davenportca fost proprietar de buletin (necreditat)
Garry Owenca pictorul de semne (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.