Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  . Daliile
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea rosiilor in paie
810 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea legumelor intr-o mini sera
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea castravetilor
971 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Swainsona
1.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea asmatuiului
537 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea florilor frumoase ale familiei Begonia
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cultivati turmericul
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lamaiul, totul despre plantare si intretinere
88 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea salatei verzi primavara
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cultivarea vinetelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2024  Adauga la favorite 141 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Face parte din familia Solanaceae si este originara din India si Birmania. Este o planta legumicola anuala, cu o perioada de vegetatie de 120-140 de zile, care creste sub forma de tufa. Formeaza un sistem radicular bine dezvoltat, ramificat, ce patrunde in sol pana la 40-50 cm adancime. Tulpina este la inceput erbacee, insa apoi se ramifica si isi mentine pozitia verticala. Fructul este o baca mare, de forma si marime diferita in functie de soi, iar culoare predominanta este violet-inchis.

Cultivarea vinetelor se face numai prin rasad, care se produc in rasadnite calde, semanatul executandu-se intre 25 februarie si 10 martie. Plantarea in camp se face numai dupa ce a trecut peridolul ultimelor brume de primavara, si cand temperatura in sol este in jurul a 14o C (5-15 mai).

Recoltarea fructelor se face manual, prin taierea pedunculului, cand acestea sunt colorate tipic soiului, iar la apasare pulpa este elastica. Aceasta se face esalonat, incepand cu 10-15 iulie, pana la caderea brumelor, pe masura ce fructele cresc.

Vinetele sunt plante pretentioase fata de caldura, avand nevoie de 25-30o C pentru germinarea semintelor, si de 27-32o C pentru crestere. De asemenea sunt pretentioase si fata de lumina. Lipsa acesteia duce la avortarea florilor. Apa este si ea un factor important, avand nevoie de o cantitate mai mare de apa in cursul vegetatiei. Lipsa apei duce la caderea florilor, iar fructele formate raman mici. In ceea ce priveste solul, vinetele prefera solurile bogate in elemente nutritive, bine drenate, bine structurate, in special cele aluvionale si cernoziomurile.

Parazitii care sunt cel mai probabil sa cauzeze probleme sunt cei normali din sere cum sunt afidele, paianjenul rosu comun si musculita alba de sera.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.