Cultura de patrunjel se face doar prin semanare directa, putandu-se raliza atat timpuriu (1-15 martie) cat si tarziu (luna iunie). Recoltarea radacinilor incepe cand acestea au cel putin 1,5 cm diametru la partea superioara, si se efectueaza prin smulgere. In cazul culturilor tarzii, patrunjelul se recolteaza in luna octombrie, si continua dupa venirea iernii, deoarece acesta este rezistent la frig.
Fiind rezistent la frig, patrunjelul nu este pretentios fata de caldura, semintele avand nevoie de o temperatura de 3-4o C pentru a germina, si de 15-20o C in perioada de crestere. Cu exceptia perioadei de tinerete, cerintele fata de apa a patrunjelului sunt mici, fiind mai rezistent la seceta decat morcovul. Un factor important este insa lumina. Lipsa acesteia determina formarea unor plante mici, slab dezvoltate si putin aromate. Solurile preferate sunt cele profunde, bine structurate si cu textura usoara.
Agentii patogeni cu care se poate confrunta patrunjelul sunt aceeasi ca si la morcov, insa cel mai frecvent apare septoriza, care produce pete la inceput galbui, apoi negricioase