Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Porto-Portugalia
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guarda-Portugalia
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portugalia
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cerro Torre- Patagonia
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aveiro Portugalia
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palacio Nacional de Sintra- Portugalia
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Funchal Madeira -Portugalia
1.144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coimbra Portugalia
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Museo dos Azulejos -Lisabona
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barcelos-Portugalia
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Torre dos Clerigos Portugalia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.02.2024  Adauga la favorite 22 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
orre dos Clerigos se ridica falnic deasupra orasului Porto, ca un arc monumental, marcand totodata linia orizontului. Daca nu stiati, acesta este singurul obiectiv turistic din Porto folosit ca si punct de reper. Nu e de mirare, Torre dos Clerigos, are o inaltime de 75 de m si a fost construit in secolul al XVIII-lea. Veti avea nevoie de o extra-doza de energie pentru a urca cele 240 de trepte pana in varful turnului, insa, daca reusiti sa o faceti, cu siguranta va veti simti rasplatiti cu o panorama uimitoare asupra raului Douro, a intregii vai precum si a intregii coaste. Ca un fapt divers, daca simtiti ca va e greu sa urcati cele 240 de trepte, poate va e mai usor sa escaladati direct turnul: in anul 1970 acesta a fost escaladat de doi spanioli, in aplauzele unei multimi enorme ce se adunase sa vada „minunea".

Torre dos Clerigos dar si Biserica Clerigos au fost proiectate de arhitectul Nicolau Nasoni si reprezinta adevarate capodopere ale stilului baroc ce dateaza de la jumatatea secolului al XV-lea. Nicolau Nasoni este de altfel cel care si-a pus amprenta asupra multor cladiri din jurul portului dar si din nordul Portugaliei. La cererea acestuia, Nasoni afost ingropat chiar aici, intr-o capela ce apartine de Biserica Clerigos.

Torre dos Clerigos poate vi gasit la adresa: Rua dos Clerigos Porto. Cu un bilet de intrare poti, pe langa vizitarea bisericii si urcarea in turn, sa vizitezi si Muzeul Clerigos, pentru doar 4 euro/persoana. Copiii cu varste de pana la 8 ani au intrare libera. Mai multe informatii, rezervari si bilete gasiti pe site-ul oficial Torre dos Clerigos.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.