Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cometele
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Pamantului
1.079 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resursele Romaniei egal bogatiile romanilor?
326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata nomazilor din muntii Ural
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum era viata normala in Egiptul antic?
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum era viata normala in Egiptul Antic?
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O calatorie inapoi la inceputul vremurilor
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta miraculoasa
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Formarea galaxiilor
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 locuri de pe Pamant unde gravitatia nu functioneaza
64 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cum a aparut viata pe Pamant

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.11.2023  Adauga la favorite 202 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Asa cum stim cu totii, modul prin care a aparut viata pe Pamant reprezinta un subiect dezbatut cu inversunare. Desi exista dovezi convingatoare care indica faptul ca si alte planete ar putea, eventual, gazdui viata, ne lipsesc inca dovezile concrete care sa confirme ca exista intr-adevar vreo forma de viata pe una dintre exoplanetele descoperite pana in prezent.

Cu toate acestea, nu trebuie sa cautam foarte departe pentru a gasi dovezi care sugereaza ca viata poate supravietui si intr-un mediu mult mai ostil decat cel de pe Pamant. Sa nu uitam ca pe Pamant exista extremofile, organisme care pot supravietui chiar si in cele mai dificile conditii de viata. Odata cu progresele inregistrate de catre oamenii de stiinta in acest domeniu de cercetare, acestia au descoperit organisme care reusesc sa traiasca fara oxigen in adancul oceanelor, in apropiere de vulcanii submarini, organisme care pot trai la temperaturi de sub 0 grade Celsius sau care pot supravietui la temperaturi de 85 °C. Exista chiar si forme de viata care pot trai in absenta luminii Soarelui.

Toate aceste descoperiri contrazic ipotezele noastre anterioare cu privire la conditiile minime necesare pentru existenta vietii. Daca totusi nu ati fost uimiti de modul prin care viata poate supravietui in aceste medii extreme, atunci poate ca tardigradele va vor impresiona. Aceste vietati minuscule pot supravietui in spatiul cosmic. Desi acestea s-ar afla acolo intr-o stare de hibernare, se crede ca ele ar putea calatori prin Cosmos pentru ca, in cele din urma, sa ajunga pe o alta planeta unde, dupa ce s-ar dezgheta, ar deveni forme de viata pe deplin functionale (acest proces este cunoscut sub numele de „panspermie").



Ati putea crede ca aceasta ipoteza este putin exagerata, ca migrarea interstelara a vietii este foarte putin probabila. Cu toate acestea, legile naturii (asa cum le cunoastem in prezent) nu contrazic aceasta presupunere. In cele din urma, acest lucru inseamna ca viata ar fi putut ajunge pe Pamant prin intermediul unei comete (energia degajata prin ciocnirea cometei cu Pamantul a condus la aparitia vietii datorita elementelor constitutive ale vietii pe care acest obiect extraterestru le-a transportat,… dar migrarea interstelara a vietii constituie o ipoteza care nu poate fi eliminata).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.