Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce este excesul de calciu?
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coji de ou
943 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stii ca ai Deficit de CALCIU: 10 semne
176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptome de alarma pentru sanatate (vezi pana la sfarsit
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipsa de AER - cauze de respiratie grea
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele semne ale dementei
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pak Choy -sursa de vitamine si calciu
1.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  32 de semne ca ai nevoie de Magneziu imediat
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sase intrebari prin care iti verifici sanatatea creierul
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astmul la copil
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Lipsa de CALCIU: 7 semne de alarma

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2023  Adauga la favorite 179 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
De cat calciu are nevoie zilnic un adult pentru a avea in organism, in mod constant, cele 1.200 de grame necesare pentru ca totul sa functioneze cum trebuie. Ghidurile americane valabile in intervalul 2020-2025 recomanda de la 19 pana la 50 de ani un aport de 1.000 mg de calciu pe zi. Barbatii raman la aceeasi doza si dupa 50 de ani (nu stricam orzul pe gascani, ca calciul ala costa bani), in schimb cand vine vorba despre dame, necesarul creste la 1.200 de miligrame. Domnilor, ca sa ne egalati si tot 1.200 de mg de calciu zilnic sa luati, puneti deoparte, strangeti bani, ca o sa aveti nevoie dupa 70 de ani. Hai ca m-am luat cu rima si cu versul pierzand din atentie interesul: cum iti dai seama ca ai deficit de calciu. Ce semne iti da corpul ca sa-ti atraga atentia ca si-ar dori sa primeasca si suplimentar acest mineral. Semne care in prima faza sunt atat de subtile incat poate ca nici nu sunt observate. Lucrurile continua si deficitul se adanceste, simptomele se agraveaza si sanatatea te tradeaza. Simptomele sunt prezente, evidente si deranjante atunci cand nivelul calciului seric este periculos de mic.

1. Oboseala accentuata permanenta
Lipsa unei cantitati optime de calciu poate duce la oboseala. Dar nu oboseala aia a ta obisnuita, ci o stare persistenta de slabiciune si o energie prabusita, cu ameteli, cu senzatia ca ai ceata pe creier, esti adesea confuz si ai dificultati de concentrare. Epuizarea si starea de letargie este urmarea faptului ca fibrele musculare si nervii, care au nevoie de calciu, nu primesc cat au nevoie, trec pe avarii si isi consuma rezervele pana la ultimul strop.

2. Crampe musculare si spasme
Calciul ajuta muschii sa se contracte si sa se relaxeze, iar in lipsa lui neuronii devin instabili si se declanseaza contractiile musculare dureroase (carceii), rigiditatea si spasmele. Pe masura ce simptomele se agraveaza in timp, crampele musculare devin din ce in ce mai frecvente, in special in partea posterioara a gambelor.

3. Batai neregulate ale inimii
Calciul joaca un rol important in sanatatea inimii. De exemplu, aritmia (bataile neregulate) este un semn comun al nivelurilor inadecvate de calciu in sange si o cauza principala a mortii subite cardiace. Asta pentru ca inima este si ea un muschi, iar atunci cand celulele sale nu primesc suficient calciu, acestea inceteaza sa functioneze corect si au loc spasmele. In plus, vasele de sange se ingusteaza atunci cand nivelurile de calciu sunt scazute, ceea ce duce la un ritm neregulat.

4. Amorteala si furnicaturi in degete
Calciul este implicat bine de tot si in functionarea sistemului nervos central. O deficienta a acestuia afecteaza nervii, in special pe cei de la extremitati (maini, picioare, degete).

5. Oase fragile
Daca nu ii dam corpului suficient calciu, il va lua din oase pentru a mentine un nivel adecvat in sange. Si dupa ce ca nu ii dam, pe masura ce imbatranim, corpul nu mai poate absorbi asa de usor nici bruma aia de calciu pe care i-o mai dam.

6. Sanatate orala precara
Dintii nu sunt oase, dar sunt ancorati in structuri osoase. Cand corpul are un deficit de calciu si incepe sa consume, cum v-am spus, din locurile in care exista rezerve, pentru a ramane functional, dintii sunt si ei in pericol: devin mai susceptibili la carii si chiar la boala parodontala.

7. Convulsii
In cazurile extreme, mai ales daca e vorba de un deficit foarte accentuat de calciu, exista riscul producerii de spasm laringian sau convulsii. Dar ma gandesc ca toti mergeti sa va faceti analizele anual, si cu aceasta ocazie se vede si cat aveti calciul seric, si calciul total. Si care-o mai fi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.