Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nasterea civilizatiei - primii fermieri
434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hutulii – Slavii din nordul Bucovinei
1.029 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine sunt irlandezii?
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Origini si identitate: Povestea Europei
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile maghiarilor
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Origini si mituri antice din AFGANISTAN
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de locuri cele mai misterioase si inexplicabile din
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele crestinismului
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum au facut Edwardienii cidru din pomii lor
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Halloween-ului
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Halloween -origini

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.10.2023  Adauga la favorite 217 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Halloween-ul exista de mai bine de o mie de ani. Initial o observatie religioasa, a devenit din ce in ce mai seculara de-a lungul secolelor pana cand capcanele sale religioase au disparut aproape. Astazi Halloween-ul este considerat o sarbatoare pentru imbracaminte si distractie, in special pentru copii.

Originile Halloween-ului pot fi urmarite inca din vechiul festival celtic cunoscut sub numele de Samhain , care a avut loc pe 1 noiembrie in calendarele contemporane. Se credea ca in acea zi, sufletele mortilor s-au intors la casele lor, asa ca oamenii s-au imbracat in costume si au aprins focuri de tabara pentru a alunga spiritele. In acest fel, tropii populare de Halloween, cum ar fi vrajitoare, fantome si spiridusi, au devenit asociate cu sarbatoarea.

Originile Halloween-ului, explicate. Istoria Halloween-ului. Halloween-ul are radacini in vechiul festival celtic Samhain. (31 octombrie, Ziua Tuturor Sfintilor, Ajunul Sfintelor, Ziua Tuturor Sufletelor, smecherie, sculptura in dovleac, nap, festivalul recoltei)
Encyclopaedia Britannica, Inc.
In secolul al VII-lea d.Hr., Papa Bonifaciu al IV-lea a creat Ziua Tuturor Sfintilor , sarbatorita initial pe 13 mai. Un secol mai tarziu, Papa Grigore al III-lea a mutat sarbatoarea la 1 noiembrie, probabil ca un substitut crestin al sarbatorii pagane de Samhain. Cu o zi inainte de sarbatoarea sfanta a devenit cunoscuta sub numele de All Hallows Eve sau Halloween.

Desi sarbatoarea a inceput in regiunile celtice din Irlanda, Regatul Unit si Franta, s-a raspandit rapid in alte parti ale lumii. Primilor colonisti americani din Noua Anglie le-a fost interzis sa-l sarbatoreasca din motive religioase, desi s-a bucurat de o oarecare popularitate in coloniile sudice. Pana in anii 1800, festivalurile de toamna care marcau recolta sezoniera au incorporat elemente de Halloween, iar imigrantii irlandezi care scapau de foametea devastatoare a cartofilor au adus cu ei multe traditii de Halloween care raman si astazi.

Obiceiul de a se imbraca in costume si solicita delicii de la vecini a devenit popular in Statele Unite la inceputul secolului al XX-lea, cand comunitatile irlandeze si scotiane au reinviat obiceiul din Lumea Veche de a „ghising", in care o persoana s-ar imbraca in costum si spunea o gluma, recita o poezie sau face un alt truc in schimbul unui fruct sau al unui alt rasfat. Pana in 1950, dulceata pentru bomboane a devenit una dintre cele mai populare activitati de Halloween. Astazi, Halloween-ul este una dintre cele mai mari sarbatori pentru vanzarile de bomboane din Statele Unite, estimata la peste 3 miliarde de dolari, potrivit Federatiei Nationale de Retail.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.