Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Winslow Homer
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giuseppe Abbati (1836–1868)
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Julien Dupre
1.562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lawrence Alma Tadema
1.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sir-Lawrence-Alma-Tadema
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Christian Krogh
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzica romantica (1815 - 1910)
853 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis Welden Hawkins (1849-1910)
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Pergamon
718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Franz Marc
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Winslow Homer (1836-1910)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2023  Adauga la favorite 125 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Winslow Homer (1836-1910) a fost un pictor si gravor american, cunoscut mai ales pentru subiectele sale marine. Este considerat unul dintre cei mai importanti pictori din America secolului al XIX-lea si o figura preeminenta in arta americana.

In mare parte autodidact, Homer si-a inceput cariera lucrand ca ilustrator comercial. Ulterior, s-a apucat de pictura in ulei si a produs lucrari importante de studio caracterizate prin greutatea si densitatea pe care le-a exploatat din mediu. De asemenea, a lucrat intens in acuarela, creand o opera fluida si prolifica, in primul rand cronicind vacantele sale de munca.

Nascut in Boston, Massachusetts, in 1836, Homer a fost al doilea dintre cei trei fii ai lui Charles Savage Homer si Henriettei Benson Homer, ambii din lungi linii de New England. Mama lui a fost un acuarelist amator talentat si primul profesor al lui Homer. Ea si fiul ei au avut o relatie stransa de-a lungul vietii. Homer a preluat multe dintre trasaturile ei, inclusiv natura ei tacuta, voinica, concisa si sociabila; simtul ei sec al umorului; si talentul ei artistic. Homer a avut o copilarie fericita, crescand mai ales in Cambridgeul rural de atunci, Massachusetts. Era un student mediu, dar talentul sau artistic a fost evident in primii ani.

Tatal lui Homer era un om de afaceri instabil si agitat, care cauta mereu sa „faca o crima". Cand Homer avea treisprezece ani, Charles a renuntat la afacerea cu magazinul de hardware pentru a cauta avere in goana aurului din California. Cand acest lucru a esuat, Charles si-a parasit familia si a plecat in Europa pentru a strange capital pentru alte scheme de imbogatire rapida care nu au dat roade.

Dupa absolvirea liceului a lui Homer, tatal sau a vazut o reclama in ziar si a aranjat o ucenicie. Ucenicia lui Homer la varsta de 19 ani la J. H. Bufford, un litograf comercial din Boston, a fost o „experienta formativa, dar pe banda de alergare". A lucrat in mod repetitiv la coperti cu partituri si alte lucrari comerciale timp de doi ani. Pana in 1857, cariera sa de liber profesionist era in desfasurare dupa ce a refuzat o oferta de a se alatura personalului Harper's Weekly. „Din momentul in care mi-am luat nasul de pe piatra litografica", a declarat mai tarziu Homer, „nu am avut stapan si nu voi avea niciodata".

Inainte de a se muta la New York in 1859, Homer a locuit in Belmont, Massachusetts, impreuna cu familia sa. Conacul Belmont al unchiului sau, Casa Homer din 1853, a fost inspiratia pentru o serie de ilustratii si picturi timpurii, inclusiv cateva dintre imaginile sale cu crochetul din anii 1860. Casa Homer, detinuta de Belmont Woman's Club, este deschisa pentru tururi publice.

In 1859, a deschis un studio in cladirea Tenth Street Studio din New York City, capitala artistica si editoriala a Statelor Unite. Pana in 1863, a urmat cursuri la Academia Nationala de Design si a studiat pentru scurt timp cu Frederic Rondel, care l-a invatat elementele de baza ale picturii. In doar aproximativ un an de auto-instruire, Homer producea lucrari excelente de petrol. Mama lui a incercat sa stranga fonduri de familie pentru a-l trimite in Europa pentru studii suplimentare, dar in schimb, Harper's l-a trimis pe Homer in primele linii ale Razboiului Civil American (1861–1865), unde a schitat scenele de lupta si viata taberei, de asemenea momentele de liniste. precum cele haotice. Schitele sale initiale erau despre tabara, comandantii si armata faimosului ofiter al Uniunii, generalul-maior George B. McClellan, de pe malurile raului Potomac, in octombrie 1861.

Desi desenele nu au primit prea multa atentie la acea vreme, ele marcheaza abilitatile in crestere ale lui Homer de la ilustrator la pictor. Ca si in scenele sale urbane, Homer a ilustrat si femei in timpul razboiului si a aratat efectele razboiului pe frontul intern. Munca de razboi a fost periculoasa si epuizanta. Intors la studioul sau, Homer isi va recapata puterea si isi va reorienta viziunea artistica. S-a inceput sa lucreze la o serie de picturi legate de razboi bazate pe schitele sale, printre care Sharpshooter on Picket Duty (1862), Home, Sweet Home (1863) si Prisoners from the Front (1866). El a expus picturi cu aceste subiecte in fiecare an la Academia Nationala de Design din 1863 pana in 1866. Home, Sweet Home a fost prezentat la Academia Nationala cu o apreciere deosebita a criticilor; a fost vandut rapid si, in consecinta, artistul a fost ales academician asociat, apoi academician cu drepturi depline in 1865. In acest timp, el a continuat sa-si vanda ilustratiile unor periodice precum Our Young Folks si Frank Leslie's Chimney Corner.

Aproape de inceputul carierei sale de pictura, Homer, in varsta de 27 de ani, a demonstrat o maturitate a simtirii, profunzimea perceptiei si stapanirea tehnicii care a fost imediat recunoscuta. Realismul sau era obiectiv, fidel naturii si controlat emotional. Un critic a scris: „Winslow Homer este unul dintre acei putini artisti tineri care fac o impresie hotarata asupra puterii lor prin primele lor contributii la Academie... In acest moment, el manuieste un creion mai bun, modele mai bune, culori mai bune decat multi. pe care, daca nu ar fi nepotrivit, i-am putea mentiona ca colaboratori obisnuiti ai Academiei".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.