Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lionel Walden
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucian Freud-pictor britanic (1922-2011)
967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Victor Gabriel Gilbert
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vasili Kandinski
1.566 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doina Botez ilustreaza povestile Sidoniei Dragusanu
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Muzeul de Istorie a Artei din Viena
1.671 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edvard Munch - Un pictor si demonii sai
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marc Chagall: Viata unui artist
397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucian Freud
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Theodore Rousseau:
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Laurits Andersen Ring (1854-1933)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2023  Adauga la favorite 114 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Laurits Andersen Ring (1854-1933) a fost unul dintre cei mai importanti pictori danezi de la inceputul secolului al XX-lea, care a fost pionier atat in simbolism, cat si in realismul social in Danemarca. Considerata una dintre capodoperele culturii daneze, pictura sa Summer Day de Roskilde Fjord a fost inclusa in Canonul culturii daneze din 2006.

Ring sa nascut ca Laurits Andersen, un sat numit Ring din sudul Zeelandei. Parintii lui Ring au fost roti si tamplar Anders Olsen si fiica fermierului Johanne Andersdatter. In 1869, a devenit ucenic de pictor pentru ca fratele sau mai mare urma sa preia atelierul tatalui. In 1873, in timp ce lucra la Copenhaga, Laurits a decis sa urmeze cursuri de pictura, iar dupa doi ani de studii private a fost acceptat la Academia Daneza de Arte in 1875 si a studiat pentru scurt timp cu pictorul P. S. Kroyer. Nu s-a multumit niciodata cu academia si nu-i placea pregatirea stricta in disciplinele clasice.

In 1881, el si prietenul sau, pictorul Hans Andersen din satul Braendekilde, au decis sa-si schimbe numele de familie, luand numele satelor natale, pentru a evita confuzia la expozitia lor comuna. Laurits a devenit L. A. Ring, iar prietenul sau Hans a devenit H. A. Brendekilde. Prima expozitie a lui Ring a avut loc in 1882, dar el nu a obtinut recunoastere decat in 1884, anul in care a terminat The Railroad Guard. In acest moment, Danemarca se afla intr-o tulburare politica, deoarece presedintele Consiliului Estrup ocolise regimul democratic si guvernase prin decrete. Ring a fost activ din punct de vedere politic in „Miscarea Puscasului", un grup revolutionar de studenti care au inceput pregatirea armelor pentru pregatirea unei rebeliuni. Ring a devenit din ce in ce mai interesat de dificultatile saracilor si de justitia sociala pentru clasele inferioare.

In timp ce locuia la Copenhaga, a devenit un prieten apropiat al familiei avocatului si pictorului amator Alexander Wilde. Si-a petrecut Craciunul si vara cu familia si a legat o prietenie stransa cu sotia lui Wilde, Johanne. Ring era profund indragostita de ea, dar ea a ramas fidela sotului ei, desi cei doi au facut schimb de scrisori frecvente si intime. Ring a pictat multe portrete duioase ale doamnei Wilde. Cand Ring si-a dat seama ca relatia nu se va concretiza niciodata, a intors spatele lui Wildes, traind o perioada de depresie intensa. In 1893 a primit o bursa de calatorie si si-a petrecut anul studiind in Italia.

In 1894, Ring a fost folosit ca model pentru un personaj din romanul Night Watch al autorului danez si mai tarziu castigator al premiului Nobel Henrik Pontoppidan, un vechi prieten de-al sau. Ring a servit drept model pentru personajul nemagulitor Thorkild Drehling, un pictor si revolutionar esuat, care era indragostit de sotia celui mai bun prieten al sau. Ring nu s-a opus reprezentarii nemagulitoare, dar a fost ofensat ca Pontoppidan si-ar fi divulgat public pasiunea pentru Johanne Wilde in acest fel. Ring, profund ranit de tradarea increderii lui Pontoppidan, si-a rupt prietenia, fara a oferi niciodata o explicatie.

La intoarcerea sa din Italia, a inceput sa lucreze la o serie de picturi avand ca model o colega pictor Sigrid Kahler. Era fiica artistului ceramic Herman Kahler. In 1896, Ring s-a casatorit cu Kahler, care avea doar 21 de ani la acea vreme. Locuind impreuna in Karrebaeksminde, cuplul a avut trei copii inainte ca Kahler sa moara in 1923, la varsta de 49 de ani. In 1900, a primit medalia de bronz la Expozitia Mondiala de la Paris pentru pictura sa In usa gradinii, sotia artistului. Fiul lor, Ole Ring, a devenit si el pictor si a pictat intr-un stil foarte influentat de cel al tatalui sau.

O vreme, a locuit la Baldersbronde, langa Hedehusene, in cladirea vechii scoli, care mai tarziu urma sa fie casa unui alt pictor, Ludvig Find. Ring a produs mai multe picturi din aceste orase. Pana in 1913, Ring era un membru notabil al comunitatii artistice a Danemarcei si un cenzor la expozitiile de la Charlottenborg. Si-a construit o casa la Sankt Jorgensbjerg din Roskilde, cu vedere la fiord - aici si-a petrecut ultimul deceniu al vietii, inainte de moartea sa in 1933.

La un an dupa moartea lui Ring, autorul Peter Hertz a publicat o biografie in care a rezumat viata si opera lui Ring: „Opera lui ramane ca viata si esenta lui: apa linistita de adancime profunda". Astazi exista exemple ale lucrarii sale la aproape fiecare muzeu de arta danez, inclusiv Colectia Hirschsprung din Copenhaga.

Dupa moartea fratelui in 1886 si pana la intoarcerea din Italia in 1895, Ring a fost foarte preocupat de moarte si asta a lasat urme in lumea sa de motive atat in picturile de peisaj, cat si in picturile de figuri. In timpul calatoriei in Italia 1893-95, Ring a avut planuri sa picteze un „dodedans" (dansul mortii). Cu toate acestea, ideea a fost abandonata si a fost in schimb incorporata in Efter solnedgang, „Nu skrider Dagen under, og Natten vaelder ud, care reprezinta punctul culminant al preocuparii lui Ring pentru moarte ca motiv in pictura.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.