Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Catedrala Notre Dame din Strasbourg
826 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul Vechi din Malaga
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Burgos - Spania
1.481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Graz
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La Malagueta este cea mai renumita plaja din Malaga si e
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Etchmiadzin-Armenia
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Malaga -Andaluzia-Spania
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Alexanderer Neski, -Sofia
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Liverpool, Anglia
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Sf. Domnie (Katedrala Sv. Duje),
273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Catedrala din Malaga

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.09.2023  Adauga la favorite 73 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Catedrala din Malaga (Catedral de la Encarnacion de Malaga), cunoscuta si sub numele de La Manquita, este o superba cladire istorica situata in orasul Malaga si una dintre cele mai importante cladiri religioase din oras, reprezentand o populara atractie turistica.

Istoria catedralei este strans legata de Marea Moschee pe locul careia a fost construita intre 1528 si 1782 (la scurt timp dupa recucerirea crestina, la ordinul suveranilor Isabela si Ferdinand), si care astazi include cladirea Tabernacolului, picturi ale moscheei initiale si ramasitele galeriei care unea Tabernacolul cu Catedrala, exact pe locul unde se afla astazi muzeul.

Potrivit celebrului calator Ibn Battuta, care a vizitat Malaga in 1360, Marea Aljama era o moschee imensa, renumita in intreaga regiune. Din ansamblul sau se remarca in mod special curtea interioara, de o frumusete inegalabila, ai carei portocali erau foarte inalti. Exista referiri la existenta madrasei al Utma, pe care unii o compara cu o universitate, lucru pe undeva adevarat, deoarece reprezenta un important centru de dobandire a diverselor cunostinte. Mohammed Sen Jusuf Sen Umar, savantul din Tanger, a fost unul dintre elevii acestei madrase.

Ridicata pe parcursul a peste doua secole, Catedrala prezinta un amestec de stiluri arhitectonice – gotic, renascentist si baroc – dar cu toate acestea este o constructie… neterminata, unul dintre turnuri fiind construit doar pe jumatate, din cauza unui ordin al Regelui Spaniei, care a sistat lucrarile. Acesta este si motivul pentru care catedrala din Malaga este supranumita La Manquita (Doamna cu un singur brat).
Catedrala din Malaga se remarca si printr-o importanta colectie de arta si artefacte, lacasul de cult adapostind o serie de opere importante, inclusiv picturi ale unor artisti celebri precum Murillo si Zurbaran. De asemenea, aici se afla si o colectie de artefacte religioase – manuscrise vechi si relicve. Un alt element impresionant este orga construita de catre Julian de la Orden, in anul 1871, una dintre cele mai interesante si apreciate lucrari europene de acest gen.

De curand este posibil accesul public si pe acoperisurile catedralei, in acest sens existand un tur ghidat cu durata de aproximativ o ora, care ofera o frumoasa panorama asupra orasului Malaga, inclusiv a fortaretei Alcazaba, a castelului Gibralfaro si a portului.

Biletele de intrare in Catedrala din Malaga sunt in numar limitat, majoritatea se vand online, doar cateva fiind disponibile zilnic la fata locului. Pretul general este de 8 euro (doar vizitarea catedralei) sau 12 euro (catedrala + acoperisurile).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.