Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Shirakawa-go and Gokayama (Japan)
417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shirakawago-Japonia
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tokyo - In Japonia este ca o aterizare pe Marte
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata in Japonia
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kansai Japonia
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea de schi Appi Kogen-Japonia
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai mare cafenea din Japonia
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Osaka-Japonia
41 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matsumoto-Japonia
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regiunea Chūbu-Japonia
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Shirakawa-go, Japonia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.08.2016  Adauga la favorite 404 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe valea raului Shogawa, la granita dintre prefecturile Toyoma si Gifu, se afla zonele istorice Shirakawa-gō si Gokayama, care cuprind mai multe sate. Inscrise in Patrimoniul UNESCO, aceste sate sunt exemple remarcabile de asezari traditionale umane, care sunt perfect adaptate la mediul economic si social.
Shirakawa-go a fost parte a teritoriului clanului Takayama la inceputul perioadei Edo, dar din secolul al XVII-lea pana la restauratia Meiji din 1868 a fost sub controlul direct al guvernului militar – Edo Bakufu.
Gokayama a fost sub conducerea directa a clanului Kanazawa pe tot parcursul perioadei Edo. O retrospectiva in trecut ne arata ca, in secolul al VIII-lea acest domeniu a fost deschis ca loc de rugaciune pentru un cult ascet religios de pe muntele Hakusan. Mai tarziu, in secolul al XIII-lea, zona este sub influenta sectei Tendai, iar apoi a sectei Jodo Shinshu, care este inca influenta in zona. Invataturile acestei secte au jucat un rol important in dezvoltarea structurii sociale a regiunii, pe baza sistemului Kumi, a cooperarii reciproce intre gospodarii invecinate.
Lucrul cel mai important care se observa la aceste sate sunt casele care au fost construite in stilul arhitectural Gassho-zukuri (unul dintre stilurile arhitecturale desprinse din stilul de baza Minka). Gassho-zukuri inseamna „constructie a miinilor in rugaciune", casele avind acoperisuri abrupt inclinate, confectionate din stuf fiind asemanate cu doua miini ce s-au alaturat in rugaciune. Designul lor este unic in ceea ce priveste arta confectionarii acoperisurilor de stuf, ele avand o rezistenta mare pe timpul iernii la vantul puternic dar si la greutatea ninsorile abundente din regiune.
Casele sunt mari, cu trei, patru etaje cuprinse intre stresini joase. In trecut ele erau destinate gazduirii familiilor extinse mari intr-un spatiu extrem de eficient pentru o varietate de mici industrii. Etajele superioare ale caselor Gassho-zukuri erau de obicei rezervate pentru sericicultura, in timp ce etajele de jos au fost adesea utilizate pentru producerea de azotat de potasiu. Situate intr-o regiune muntoasa, care a fost taiata de restul lumii pentru o perioada lunga de timp, aceste sate cu case in stil Gassho-zukuri subzista si astazi datorita culturilor de duzi si a cresterii viermilor de matase. In regiune, muntii ocupa 96% din toata suprafata, ceea ce inseamna ca agricultura este aproape inexistenta. Din aceasta cauza campurile traditionale de orez nu au succes in zona, fermierii cultivind pe cimpuri mici cereale alternative cum ar fi hrisca sau meiul. Si totusi, cele cateva produse comercializabile din zona au fost; hartia japoneza facuta din fibrele de dud, azotatul de potasiu pentru productia de praf de pusca si produsele sericicole (viermii de matase si firul de matase bruta). Productia de hartie a scazut in secolul al XIX-lea, iar productia de azotat de potasiu s-a inchis. Industria de matase a supravietuit mai mult, de la sfarsitul secolului al XVII-lea pina in 1970; cerinta de spatii mari inchise pentru paturile viermilor de matase si depozitarea frunzelor de dud a fost un factor important in dezvoltarea casei stil Gassho.
Dintre satele zonei Shirakawa-gō, cel mai mare este satul Ogimachi – situat pe un platou inalt la est de terasele raului Sho.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.