In imensitatea cosmosului, s-ar putea dezvolta viata pe o alta planeta decat Pamantul? A treia parte a acestei incitante serii documentare de anticipare stiintifica: imaginati-va ca in anul 2207, o nava interstelara trimite o sonda catre Minerva B, o exoplaneta geamana a Pamantului...
Viata pe Pamant este o enigma, iar misterul originilor sale ramane in centrul intrebarilor stiintifice majore. Dar, de la descoperirea unor exoplanete similare Pamantului, aceasta intrebare a capatat o noua dimensiune. Este viata o exceptie in univers sau este un fenomen mai raspandit decat se credea anterior? Ce forme de viata ar putea fi gasite pe aceste lumi indepartate si cum le putem detecta? In anul 2207, o nava interstelara trimite o sonda catre Minerva B, o exoplaneta geamana a Pamantului. Datorita tehnicilor de imprimare 3D cuplate cu inteligenta artificiala, dronele si robotii de explorare sunt lansate in cautarea semnelor de activitate geotermala. Atunci este detectata o structura moleculara complexa. Ar putea fi aceasta dovada vietii extraterestre?
Educativ si spectaculos
In 2207, o nava interstelara nelocuita va ajunge poate, dupa o calatorie de o jumatate de secol, la Minerva B, o exoplaneta asemanatoare Pamantului situata la aproximativ 4,5 ani lumina de noi, sau aproape 40.000 de miliarde de kilometri! Bazat pe aceasta premisa futurista, aceasta captivanta serie de documentare examineaza toate progresele deja realizate si faptele tehnologice care trebuie realizate inainte ca o sonda sa poata explora intr-o zi o planeta extra-solara capabila sa gazduiasca o forma de viata. Imbogatit cu numeroase marturii de specialitate (astronomi, astrofizicieni, planetologi, specialisti in propulsie, geologi, geofizicieni etc.); aceasta aventura impartita in patru parti tematice combina rigoarea stiintifica si imaginile spectaculoase generate de computer.