Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  25 de descoperiri in Africa
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina copacilor
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chivotul legamantului: Secretele Bibliei
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai scump tren din lume
549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 creatii din sticla incredibile
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Africa de Sud
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 cele mai uimitoare descoperiri istorice
88 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bye Bye Africa (1999)
3.940 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia - Partea III
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia - Partea II
456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Africa uimitoare -

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.08.2023  Adauga la favorite 103 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Acoperisul Africii gazduieste ultimii lupi etiopieni din lume. Acest film spune povestea dramatica a lui Megeti, o lupa singuratica care si-a pierdut haita si este lasata brusc sa se descurce singura, ratacind prin muntii in cautarea unui nou camin.

In estul indepartat al Africii, tinuturile inalte etiopiene se ridica la 4.000 de metri pe cer. Aici, soarele si norii de ploaie lupta pentru suprematie, vanturile inghetate isi rasucesc drumul printre frunzele piele de lobelia, iar cand noaptea aduce ger, nu exista nimic care sa-ti aminteasca de Africa cel mai cunoscuta.
Tinuturile Etiopiene sunt unice. Prezidand de-a lungul rift-ului african, turnurile de piatra si cheile adanci gazduiesc unul dintre cele mai bogate specii de locuri de pe planeta. Cu numeroase flora si fauna endemica, lupul etiopian este atat un simbol al unicitatii acestei regiuni, cat si al fragilitatii sale.
Aminteste de vulpi, dar strans inruditi cu lupii cenusii, in prezent exista mai putin de 500 de lupi etiopieni care mai colinda astazi planeta. Specialisti in supravietuire, acestia s-au retras pe cerul innorat al muntilor cu mii de ani in urma, adaptandu-se perfect la habitatul extrem.
Cu o prada din belsug, lupii nu trebuie sa se teama de nicio competitie grea pentru hrana si nici nu exista niciun fel de braconaj sau distrugerea habitatului. Cu toate acestea, numarul lor continua sa scada rapid, iar supravietuirea lupilor etiopieni este in serios pericol. Cauza? Cel mai bun prieten al omului.

Pentru Megeti, este vital sa-si gaseasca o noua familie si aceasta cautare o impinge pe un teritoriu strain, ocupat de crescatorii de vite si alti lupi. Incercarile ei de a fi acceptata intr-o noua haita sunt riscante, dar terenurile de vanatoare mai bune si protectia grupului sunt pana la ispite.
In urma eforturilor zilnice ale lui Megeti de a se conecta cu o noua haita, camera surprinde o varietate de momente cu profunzime si sensibilitate, ajungand in cele din urma in momentul in care perseverenta lupului este rasplatita. Cu toate acestea, povestea de succes nu dureaza mult si cand soseste un oaspete nedorit, naratiunea ia o intorsatura dramatica.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.