1. Imbunatatesc memoria
Ouale contin colina, un compus cheie al fosfolipidelor, care ajuta la comunicarea dintre celulele creierului. Deficitul de colina duce la pierderea memoriei.
2. Imbunatatesc vederea
O alta proteina extrem de importanta, care se gaseste in oua, este luteina. Aceasta este necesara vederii. Un deficit de luteina poate duce la orbire.
3. Vitamina D
Ouale contin aceeasi cantitate de Vitamina D precum uleiul de peste. Ceea ce inseamna foarte mult! Vitamina D este necesara fixarii calciului in oase si dinti.
4. Complexul de B
Proteinele si vitaminele sunt necesare mentinerii sanatatii fibrei capilare si pielii. Complexul de B-uri contine biotina, un ingredient exceptional pentru organism. Fosfolipidele din oua elimina toxinele din ficat.
5. Reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare
Contrar parerilor din popor, colesterolul ce se gaseste in oua este extrem de benefic organismului. Prezenta acizilor omega-3 reduce nivelul trigliceridelor si astfel scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
6. Te ajuta sa slabesti
Daca mergi la sala sau faci sport, este foarte important sa consumi oua, deoarece iti vor prelungi senzatia de satietate si astfel vei fi mai putin tentat sa consumi alimente nesanatoase.
7. Scad riscul dezvoltarii cancerului
Prezenta colinei ajuta de asemenea la distrugerea celulelor canceroase din organism. Un studiu realizat recent a demonstrat faptul ca ouale poate preveni dezvoltarea cancerului mamar.
Vezi aici si cateva sfaturi practice legate de folosirea oualor!
8. Sustin dezvoltarea normala a fetusului
Ouale contin o cantitate mare de Vitamina B, iar acidul folic si Vitamina B9 sunt necesare pentru dezvoltarea creierului fetusului. Un singur ou contine 7mg de vitamina B9, fiind un aliment necesar dietei din perioada sarcinii.
9. Procesul de imbatranire este incetinit
Un studiu recent a demonstrat faptul ca un consum regulat de oua face ca ridurile si petele de pe piele sa dispara.