Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fiori prin design: lumea incitanta a rollercoasters |
17 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum zboara o musca
763 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum zboara o musca
689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Independenta Romaniei
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ziua dinaintea dezvaluirii
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chanel No. 5 sau declaratia de eleganta
877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sean Connery
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Interesele americane in Romania...
595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simone Weil
522 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matematica magica
566 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Tina Turner

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.05.2023  Adauga la favorite 144 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tina Turner (n. Anna Mae Bullock, n. 26 noiembrie 1939, Nutbush⁠(d), Comitatul Haywood, Tennessee, Tennessee, SUA – d. 24 mai 2023, Kusnacht⁠(d), cantonul Zurich, Elvetia) a fost o cantareata, actrita, scriitoare si compozitoare pop-rock americana. Supranumita drept "Regina Rock and roll-ului", Turner a gasit succesul odata cu formarea grupului muzical The Ike & Tina Turner Revue. Dupa destramarea formatiei, cariera sa solo se bucura de atentia publicului international. Turner a fost cunoscuta pentru vocea puternica, longevitatea carierei si prezenta sa scenica.

Biografie
Turner si-a inceput cariera de artist de inregistrare alaturi de grupul lui Ike Turner, Kings of Rhythm, in 1958. Este prezentata publicului ca Tina Turner in 1960, odata cu lansarea single-ului "A Fool in Love". Se casatoreste cu Ike Turner in 1962, cu care lanseaza hituri precum "It's Gonna Work Out Fine", "River Deep-Mountain High", "Proud Mary" si "Nutbush City Limits".[15] Crescuta ca baptista, Turner se converteste la secta budista Nichiren in 1973. Cuplul Turner se desparte in 1976 si divorteaza in 1978. In autobiografia I, Tina: My Life Story, Turner confeseaza ca a fost o victima a violentei domestice. Filmul biografic What's Love Got to Do with It (1993) urmareste viata artistei si relatia sa toxica cu Ike Turner.

In anii '80, Turner se bucura de "una din cele mai mari reveniri din istoria muzicii"[16]. In 1983 lanseaza single-ul "Let's Stay Together", urmat de albumul Private Dancer (1984). Albumul de studio continea cantecul "What's Love Got to Do with It", care a castigat Premiul Grammy pentru inregistrarea anului si a devenit primul si singurul sau hit clasat pe locul intai in Billboard Hot 100. A fost, la vremea respectiva, cea mai in varsta artista solo cu un hit in varful clasamentului.[16] Urmeaza cantece de succes ca "Better Be Good to Me", "Private Dancer", "We Don't Need Another Hero (Thunderdome)", "Typical Male", "The Best", "I Don't Wanna Fight", si "GoldenEye". In timpul turneului Break Every Rule World Tour, Turner stabileste o performanta de Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare public platitor (180.000 de persoane) la concertul unui artist solo.

Avand peste 100 de milioane de albume vandute in intreaga lume, Tina Turner este unul dintre cei mai bine vanduti artisti muzicali ai Statelor Unite ale Americii. A castigat 12 premii competitive Grammy. Este prima femeie si primul artist de culoare ajuns pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o pe Turner in topul celor mai mari 100 de artisti ai tuturor timpurilor. In 1986, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Ca rezident al municipalitatii Kusnacht inca din 1994, Turner a obtinut cetatenie elvetiana in 2013.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.