Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum iti distrug corporatiile sanatatea
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  UNGRIP-Scapat din gheare(RO Sub)
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pericol turism | Vacanta mea nord-coreeana
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mascatii.Ce inseamna viata de luptator
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BOLILE SI INVAZIA ALIMENTELOR PROCESATE
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Undele electromagnetice artificiale ale telefoanelor
384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 de alimente sub forma de pudra care rezista 30 min
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentele modificate genetic, o catastrofa!
717 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata inainte de nastere-in pantec
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suntem ceea ce mancam
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

ALIMENTE IRADIATE: UN PERICOL PENTRU SANATATEA PUBLICA

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.05.2023  Adauga la favorite 74 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este unul dintre cele mai bine pastrate secrete din industria alimentara. Nuggets, creveti, condimente: unele dintre alimentele noastre sunt iradiate.

Oficial, este spre binele nostru: radioactivitatea este eficienta in uciderea bacteriilor. Dar aceasta tehnologie poate avea efecte secundare asupra sanatatii noastre. Documentarul France 5 dezvaluie, de asemenea, ca iradierea ar putea fi folosita pentru a recicla carnea stricat.

Fa testul in jurul tau: cine a auzit vreodata de iradierea alimentelor? De obicei nimeni. Trebuie spus ca pe etichete este scris cu litere foarte mici, iar producatorii prefera sa vorbeasca de „ionizare alimentara". Pe piete, in Adunare, in mass-media: peste tot aceeasi ignoranta. Pentru prima data, ancheta lui Aude Rouaux, produsa de agentia Capa, pune in lumina reflectoarelor una dintre cele mai opace practici din industria alimentara.

In Franta, exista 5 instalatii de iradiere. Filmarea functionarii lor este refuzata in mod sistematic. A trebuit sa zburam in Statele Unite pentru a accesa unul dintre aceste iradiatoare industriale. In Mississippi, un profesionist convins si-a deschis portile camerei France 5. Pe de o parte, paleti cu alimente, pe de alta parte, o sursa radioactiva puternica, care ucide toti microbii. Fripturi, mango, stridii: totul merge acolo.

Avantajul iradierii: prin eliminarea bacteriilor, riscul de intoxicatie alimentara este redus. Dar exista un revers al monedei. In alimentele pe care le igienizeaza, undele radioactive creeaza si o molecula care nu exista in mod natural: alchilciclobutanona. Documentarul lui Aude Rouaux da cuvantul unuia dintre putinii cercetatori care au lucrat pe acest subiect. In studiul sau, el a demonstrat ca alimentele iradiate sunt un accelerator al cancerului.

Ancheta Docs du Dimanche ridica si problema etichetarii. Carnati de pasare, pulpe de broasca, fructe tropicale: atunci cand produsul este iradiat, producatorii sau importatorii uita uneori sa-l precizeze. Ei stiu ca radioactivitatea sperie consumatorul. Iar controalele de control al fraudelor sunt rare: doar o data pe an.

Riscul este acolo. In Australia, regizorul documentarului s-a intalnit cu proprietari de pisici furiosi. Din cauza prea multor crosete iradiate, pisicile lor au murit sau au fost paralizate. Ce s-ar intampla daca o astfel de supradoza ar afecta dieta umana?

In aceasta lunga ancheta, echipa lui Capa a dezvaluit si un scandal de sanatate in Belgia. Imposibil de dat prea multe detalii: ancheta este in curs. Dar modelul de frauda lasa putin loc de indoiala. Iradierea ar fi fost folosita pentru a da o noua prospetime carcaselor de pui stricate, pentru a le recicla in pepite sau carnati de pasare. Pofta buna


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.