Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum era Pamantul acum 500 de milioane de ani?
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta miraculoasa
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul in 100.000.000 de ani
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele vietii de pe planeta Pamant
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asa ARATA VIITORUL -
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea Pamantului si a vietii
904 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Era uitata
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum arata cu adevarat „Ultima cina" a lui L. da Vinci
478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 minuni ale sistemului nostru solar
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul lui Moise
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cum arata Pamantul acum 500 de milioane de ani? |

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.04.2023  Adauga la favorite 156 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cum s-a format lumea din jurul nostru?

Planeta noastra, Pamantul, este o planeta asemanatoare celorlalte. Ca si ceilalti, este unica. Planetele impartasesc o parte din istoria lor, dar apoi evolueaza diferit, dezvoltandu-si propriile individualitati. Pamantul este singura planeta cunoscuta ca adaposteste viata. Dintre toate organismele care s-au succedat, unul dintre ele a demonstrat ca avea o capacitate puternica de a-si stapani mediul si de a-l adapta nevoilor sale: Omul.

Omul uraste ignoranta. Prin urmare, el se sprijina foarte devreme asupra acestor intrebari pentru a intelege Pamantul. Dar putem pretinde cu adevarat ca cunoastem Pamantul atunci cand intra in joc atat de multe interpretari si incertitudini? Omul studiaza subiectul, la inceput prin filozofie, apoi prin geologie. Studiul litosferei dezvaluie o cantitate de informatii uluitoare care ne permit sa revenim la formarea ei. Astazi, se scrie o istorie a Pamantului inca de la nastere, dar scenariul nu este fix si va continua sa evolueze pe parcursul descoperirilor. Aspectul sau nu a fost intotdeauna cel al frumoasei planete albastre calme si pasnice. Nasterea si „copilul" lui au loc in haos, un iad fara precedent in care domneste o caldura de neimaginat.
Cum a evoluat pe Pamant asa cum il cunoastem astazi?
Cum arata Pamantul acum 500 de milioane de ani?
• Pamantul a oferit pana acum un peisaj dezolant. Fluxurile de lava de la vulcani s-au prabusit pe malurile ei. Acum nemiscati, ei inca crapa dar ingheata incet. Lacuri de noroi de culoare galbena, albastra sau chiar gri clocotesc. Caldura care vine din intestinele Pamantului izbucneste la suprafata acestor noroi in bule groase. Cand primii vulcani apar pe suprafata Pamantului, acestia se contracta in eruptii extraordinar de violente inainte de a se raci si de a construi munti gigantici din cenusa si lava. De-a lungul anilor, aceste roci evolueaza in noroi si lut sub actiunea vantului si a ploii. Resturile sunt transportate de torenti si transportate in mare, apoi se acumuleaza si formeaza sisturi si gresie. In acelasi timp, continentele, in continua miscare, se misca. Cand se intalnesc, sedimentele din jur sunt tarate si comprimate pana cand se ridica noi lanturi muntoase. Pe masura ce ciclurile geologice progreseaza, vulcanii erup, apoi se sting, iar viata prolifereaza apoi in fundul marii. Continentul, pe de alta parte, a ramas sterp. Pana in ziua in care...

Au ramas patru continente majore: Laurentia, Baltica, Siberia si Gondwana. Sunt in faza de deriva. Indreptata spre Laurentia, marginea Gondwana incepe sa se prabuseasca in mai multe continente mici, primul individualizat dintre care este Avalonia. Departarea sa diminueaza Oceanul Iapet si deschide Oceanul Reic. Acesta este inceputul orogenezei caledoniene.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.