Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mar, cum sa-l plantezi si sa-l ingrijesti
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa plantezi un mar din seminte
649 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viermi mici in pamantul plantelor de casa.
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zambila
1.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de aur pentru plantarea rasadurilor
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 idei pentru amenajare curte si gradina modern
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lampi cu led pentru scari interioare si mobila
1.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de Amro Grup
 
  Stropirea copacilor primavara.
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montaj tavane false casetate
2.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
  In vederea protejarii pomilor din livezi, contra rozatoa
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Marul dragostei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.04.2023  Adauga la favorite 140 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Solanum, sau cum i se mai zice in popor, "marul dragostei", este o planta subtropicala, originara din America de Sud. Are aspect de tufa, ajunge la inaltimea de 30-40 cm. In general, Solanum se cultiva usor si incinta privirea in lunile de iarna prin fructele viu colorate, asemanatoare unor cirese. In combinatie cu verdele frunzelor sint foarte decorative. Atentie, fructele sint otravitoare!

Doua specii sint mai cunoscute: Solanum Capsicatrum cu fructe mici si verzi la aparitie si rosii-portocalii mai apoi, grupate cite doua-trei si prinse de tulpina prin codite mici, si Solanum Pseudocapsicum – cu bacele ceva mai mari de un rosu-aprins.

Ingrijirea
Solanum nu este o planta foarte pretentioasa. In cazul in care este cultivata in gradina, are nevoie de un loc luminos, dar nu trebuie sa fie in bataia soarelui in perioadele toride de vara. Cultivata in ghiveci, vara se mentine foarte bine la temperaturi de pina la 20 de grade Celsius, intr-un spatiu bine aerisit, ferita de uscaciune. Iarna ii este prielnica o temperatura cuprinsa intre 12 si 18 grade Celsius. Plantele cultivate in ghiveci se polenizeaza cu ajutorul unei pensule moi, pentru ca altfel florile nu vor produce fructe.
Solul trebuie sa fie bogat in minerale si nutrienti, amestecat cu putin nisip. Pina la aparitia fructelor, se uda regulat si cu apa din abundenta, pentru ca solul sa fie permanent umed, dupa care udarea se face o data la citeva zile. Aveti grija sa inlaturati apa din farfuria ghiveciului, pentru ca excesul de umezeala face rau la radacini.

Inmultirea
Se poate inmulti prin doua modalitati: prin seminte si butasi. Semintele se seamana primavara intr-un compost mentinut in permanenta umed. Se seamana la 1,5-2 cm una de cealalta, dupa care vasul se acopera cu o folie de plastic si se aseaza intr-un loc luminos. In 2-3 saptamini, semintele vor germina, iar dupa inca 5-6 saptamini se vor replanta la dorinta in gradina. Solanum se mai poate inmulti si prin butasi de 4-5 cm lungime, infipti direct in pamint. Tot primavara se pot face taieri pentru indreptarea coroanei la plantele mature.

Daunatori si precautii
Cel mai des pot ataca planta, in special vara cind aerul este mai uscat, paianjenul rosu si paduchii. Acestia pot fi combatuti prin metode chimice. Si mucegaiul, un praf de culoare gri, mai poate fi atancantul Solanum-ului. In acest caz se inlatura imediat frunzele atacate si planta se trateaza cu un fungicid pe baza de cupru.

Daca observati o dezvoltare lenta a plantei si un frunzis rar, acestea sint semne ca Solanum nu are suficienta lumina. Frunzele se ingalbenesc si cad in cazul unui exes de umezeala


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.