Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Inima Angliei
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Winston Churchill
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Blenheim Woodstock. -Anglia
1.688 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Gladstone
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Elisabeta a II-a si liderii Marii Britanii
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarata doamna de fier-Clementine Churchill
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noel Coward
911 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Winston Churchill
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Winston Churchill

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2023  Adauga la favorite 203 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Winston Churchill a fost un lider militar si om de stat britanic. De doua ori numit prim-ministru al Marii Britanii, el a ajutat la infrangerea Germaniei naziste in al doilea razboi mondial.
Cine a fost Winston Churchill?
Sir Winston Leonard Spencer-Churchill a fost un politician, ofiter militar si scriitor britanic care a ocupat functia de prim-ministru al Marii Britanii din 1940 pana in 1945 si din 1951 pana in 1955. Dupa ce a devenit prim-ministru in 1940, Churchill a ajutat la conducerea unei strategii aliate cu succes cu SUA si Uniunea Sovietica in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a invinge puterile Axei si a crea pace postbelica.

Anii timpurii
Churchill's-a nascut pe 30 noiembrie 1874, la Palatul Blenheim din Oxfordshire, Anglia.

De la o varsta frageda, tanara Churchill a afisat trasaturile tatalui sau, Lord Randolph Churchill, un stat de stat britanic dintr-o familie engleza consacrata, si a mamei sale, Jeanette "Jennie" Jerome, o socialita din New York cu o opinie independenta..

Churchill a crescut la Dublin, Irlanda, unde tatal sau a fost angajat la bunicul sau, al 7-lea duce de Marlborough, John Spencer-Churchill.

Churchill s-a dovedit a fi un student independent si rebel; dupa ce a facut performante slabe la primele sale doua scoli, Churchill in aprilie 1888 a inceput sa urmeze Harrow School, un internat din apropierea Londrei. In cateva saptamani de la inscriere, s-a alaturat Corpului Riflei Harrow, punandu-l pe o cale spre o cariera militara.

La inceput nu a reusit'Se pare ca armata era o alegere buna pentru Churchill; i-a luat trei incercari sa sustina examenul pentru Colegiul Regal Militar Britanic. Cu toate acestea, odata ajuns acolo, a iesit bine si a absolvit locul 20 in clasa sa de 130.

Pana in acest moment, relatia sa cu mama si tatal sau a fost indepartata, desi i-a adorat pe amandoi. In timp ce era la scoala, Churchill a scris scrisori emotionante mamei sale, implorand-o sa vina sa-l vada, dar ea venea foarte rar.

Tatal sau a murit la 21 de ani si s-a spus ca Churchill il cunoaste mai mult prin reputatie decat prin orice relatie stransa pe care o impartaseau.


Winston Churchill ca un copil

Foto: ullstein bild / ullstein bild prin Getty Images

Cariera militara
Churchill s-a bucurat de o scurta, dar plina de cariera in armata britanica, la un zenit al puterii militare britanice. S-a alaturat celei de-a patra regine's-a propus Hussars in 1895 si a servit in frontiera indiana de nord-vest si Sudan, unde a vazut actiuni in batalia de la Omdurman din 1898.

In timp ce se afla in armata, a scris rapoarte militare pentru Pioneer Mail si Telegraful zilnic, si doua carti despre experientele sale, Povestea fortei de camp Malakand (1898) si Razboiul raului (1899).

In 1899, Churchill a parasit armata si a lucrat ca corespondent de razboi pentru Postul de dimineata, un cotidian conservator. In timp ce raporta despre Razboiul Boer din Africa de Sud, el a fost luat prizonier de Boers in timpul unei expeditii de cercetare.

El a facut titluri cand a scapat, calatorind aproape 300 de mile pe teritoriul portughez din Mozambic. La intoarcerea in Marea Britanie, a scris despre experientele sale din carte Londra la Ladysmith via Pretoria (1900).

Parlamentul si Cabinetul
In 1900, Churchill a devenit membru al Parlamentului britanic in Partidul Conservator pentru Oldham, un oras din Manchester. In urma tatalui sau in politica, l-a urmat si pe tatal sau'sentimentul independentei, devenind un sustinator al reformei sociale.

Neconvins ca Partidul Conservator era angajat in fata justitiei sociale, Churchill a trecut la Partidul Liberal in 1904. A fost ales membru al Parlamentului in 1908 si a fost numit premier's cabinet in calitate de presedinte al Consiliului de comert.

In calitate de presedinte al Consiliului de comert, Churchill s-a alaturat cancelarului David Lloyd George, recent numit, pentru a se opune extinderii marinei britanice. El a introdus mai multe reforme pentru sistemul penitenciar, a introdus primul salariu minim si a contribuit la infiintarea schimburilor de munca si a asigurarii somajului.

Churchill a ajutat si la trecerea Oamenilor's Buget, care a introdus impozite pe cei bogati pentru a plati pentru noi programe de asistenta sociala. Bugetul a trecut in Camera Comunelor in 1909 si a fost initial invins in Camera Lorzilor inainte de a fi trecut in 1910.

In ianuarie 1911, Churchill si-a aratat partea mai dura cand a facut o vizita controversata la un asediu al politiei din Londra, cu doi presupusi talhari izbiti intr-o cladire.

Churchill'gradul de participare este inca intr-o anumita disputa: Unele relatari il duc la fata locului doar pentru a vedea singur ce se intampla; altii afirma ca ar fi dat ghiduri politistilor cu privire la modul de a asalt cel mai bine cladirea.

Ceea ce se stie este ca casa a luat foc in timpul asediului si Churchill a impiedicat pompierii sa stinga flacarile, precizand ca este mai bine sa „lase casa sa arda", decat sa risca vietile de salvare a ocupantilor. Trupurile celor doi talhari au fost gasite mai tarziu in interiorul ruinelor carbonizate.

Sotia si copiii
In 1908, Winston Churchill s-a casatorit cu Clementine Ogilvy Hozier dupa un scurt cortegiu.

Cuplul a avut impreuna cinci copii: Diana, Randolph, Sarah, Marigold (care a murit ca un copil mic de amigdalita) si Mary.

DESCARCA BIOGRAFIA'CARTE DE FACT DE CHURCHILL WINSTON


Primul Domn al Amiralitatii
Numit Primul Domn al Amiralitatii in 1911, Churchill a ajutat la modernizarea Marinei Britanice, ordonand construirea de noi nave de razboi cu motoare cu combustibil in locul motoarelor pe carbune.

El a fost unul dintre primii care a promovat aeronavele militare si a infiintat Royal Navy Air Service. A fost atat de entuziasmat de aviatie, incat a luat lectii de zbor singur pentru a intelege de prima data potentialul sau militar.

Churchill a elaborat, de asemenea, o legislatie controversata pentru modificarea Legii privind deficienta mintala din 1913, obligand sterilizarea persoanelor cu minte slaba. Proiectul de lege, care a mandatat doar remedierea inchiderii in institutii, a trecut in cele din urma in ambele camere ale Parlamentului.

Primul Razboi Mondial
Churchill a ramas in postul sau de Primul Domn al Amiralitatii pana la inceputul Primului Razboi Mondial, dar a fost fortat sa participe la partea sa in dezastruoasa batalie de la Gallipoli. A demisionat din guvern pana la sfarsitul anului 1915.

Pentru o scurta perioada, Churchill s-a alaturat armatei britanice, comandand un batalion de Fusilieri Scotieni Regali de pe Frontul de Vest si vazand actiuni in „niciun om's pamant ".

In 1917, a fost numit ministru al munitiilor pentru ultimul an al razboiului, supravegheand productia de tancuri, avioane si munitii.

Dupa primul razboi mondial
Din 1919 pana in 1922, Churchill a ocupat functia de ministru al razboiului si aerului si secretar colonial sub prim-ministrul David Lloyd George.

In calitate de secretar colonial, Churchill s-a inradacinat intr-o alta controversa atunci cand a ordonat folosirea puterii aeriene pe triburi kurde rebele din Irak, un teritoriu britanic. La un moment dat, el a sugerat ca gazul otravitor sa fie utilizat pentru a stinge rebeliunea, o propunere care a fost luata in considerare, dar niciodata adoptata.

Fracturile in Partidul Liberal au dus la infrangerea lui Churchill ca membru al Parlamentului in 1922, iar el a aderat la Partidul Conservator. El a ocupat functia de cancelar al Exchequerului, intorcand Marea Britanie la standardul de aur si a luat o linie dura impotriva grevei generale a fortei de munca care a amenintat sa opreasca economia britanica.

Odata cu infrangerea guvernului conservator din 1929, Churchill a ramas fara guvernare. El a fost perceput ca un extremist de dreapta, din contact cu oamenii.

pictura
In anii 1920, dupa demiterea guvernului, Churchill a pictat. & # x201C; Pictura a venit in salvarea mea in cele mai mari incercari, & # x201D; el a scris mai tarziu.

Churchill a continuat sa creeze peste 500 de picturi, in mod obisnuit en plein air, desi exerseaza si cu vieti fixe si portrete. El a sustinut ca pictura l-a ajutat cu puterile sale de observare si memorie.

Portret Sutherland
Churchill insusi a fost subiectul unui celebru - si celebru controversat - portret al artistului renumit Graham Sutherland.

Comisionat in 1954 de membrii Parlamentului pentru a marca Churchill'La 80 de ani de nastere, portretul a fost dezvaluit pentru prima oara intr-o ceremonie publica din Westminster Hall, unde s-a intalnit cu o derizoriu si ras considerabil.

Pictura modernista neplacuta a fost dezlantuita de Churchill si de membrii familiei sale. Churchill'sotia lui Clementine a avut portretul Sutherland distrus in secret intr-o foca la cateva luni dupa ce a fost livrat la mosia din tara, Chartwell, in Kent.


Winston Churchill

Foto: Central Press / Hulton Archive / Getty Images

'Ani de salbaticie'
De-a lungul anilor 1930, cunoscuti drept „anii salbaticiti", Churchill s-a concentrat pe scrierea sa, publicand o memorie si o biografie a Primului Duce de Marlborough.

In acest timp, el a inceput sa lucreze si la celebrul sau O istorie a popoarelor de limba engleza, desi nu ar vrea'Nu va fi publicat inca doua decenii.

In timp ce activistii din anii 1930 India au clamat pentru independenta de stapanirea britanica, Churchill si-a aruncat lotul cu adversarii independentei. El a mentionat un dispret deosebit pentru Mahatma Gandhi, afirmand ca „este alarmant si, de asemenea, greata sa-l vad pe domnul Gandhi, un avocat seditios al Templului Mijlociu… urcandu-se pe jumatate dezbracat pe treptele palatului vice-regal… pentru a parca in conditii egale cu reprezentantul. a regelui-imparat ".

Al doilea razboi mondial
Desi Churchill nu a facut-o'initial vad amenintarea prezentata de Adolf Hitler's-a ridicat la putere in anii 1930, el a devenit treptat un avocat principal al rearmarii britanice.

Pana in 1938, pe masura ce Germania a inceput sa-si controleze vecinii, Churchill devenise un critic critic al premierului Neville Chamberlain's politica de apelare fata de nazisti.

La 3 septembrie 1939, in ziua in care Marea Britanie a declarat razboi Germaniei, Churchill a fost din nou numit Primul Domn al Amiralitatii si membru al cabinetului de razboi; pana in aprilie 1940, a devenit presedinte al Comitetului de coordonare militara.

Mai tarziu in acea luna, Germania a invadat si a ocupat Norvegia, o intarziere pentru Chamberlain, care a rezistat Churchill'propunerea ca Marea Britanie sa previna agresiunea germana, ocupand unilateral minele vitale norvegiene de fier si porturile maritime.

primul ministru
In luna mai, dezbaterea din Parlament privind criza norvegiana a dus la un vot de incredere fata de Neville Chamberlain. La 10 mai 1940, regele George al VI-lea l-a numit pe Churchill prim-ministru si ministru al apararii.

In cateva ore, armata germana si-a inceput ofensiva occidentala, invadand Olanda, Belgia si Luxemburg. Doua zile mai tarziu, fortele germane au intrat in Franta. Pe masura ce norii de razboi s-au intunecat peste Europa, Marea Britanie a stat singura impotriva atacului.

Churchill urma sa indeplineasca functia de prim-ministru al Marii Britanii din 1940 pana in 1945, conducand tara in timpul celui de-al doilea razboi mondial pana in Germania si # x2019; s predare.

Batalia Marii Britanii
Rapid, Churchill a format un cabinet de coalitie format din lideri din partidele muncii, liberali si conservatori. El a plasat barbati inteligenti si talentati in pozitii cheie.

La 18 iunie 1940, Churchill a facut unul dintre discursurile sale iconice catre Camera Comunelor, avertizand ca „Batalia Marii Britanii" urma sa inceapa. Churchill a mentinut in viata rezistenta nazista si a creat fundamentul unei aliante cu Statele Unite si Uniunea Sovietica.

Churchill cultivase anterior o relatie cu presedintele SUA, Franklin D. Roosevelt, in anii 1930, iar pana in martie 1941, el a reusit sa asigure ajutorul vital al SUA prin intermediul Lend Lease Act, care a permis Marii Britanii sa comande bunuri de razboi din Statele Unite pe credit.

Dupa ce Statele Unite au intrat in al doilea razboi mondial in decembrie 1941, Churchill a fost increzator ca Aliatii vor castiga in cele din urma razboiul. In lunile care au urmat, Churchill a colaborat strans cu Roosevelt si liderul sovietic Joseph Stalin pentru a crea o strategie aliata de razboi si lumea postbelica.

Intr-o intalnire de la Teheran (1943), la Conferinta de la Yalta (1945) si Conferinta de la Potsdam (1945), Churchill a colaborat cu cei doi lideri pentru a dezvolta o strategie unita impotriva Puterilor Axei si a ajutat la crearea lumii postbelice cu Natiunile Unite ca piesa centrala.

Pe masura ce razboiul s-a stins, Churchill a propus planuri pentru reforme sociale in Marea Britanie, dar nu a putut sa convinga publicul. In ciuda Germaniei'Renuntata la 7 mai 1945, Churchill a fost invinsa la alegerile generale din iulie 1945.


Winson Churchill

Foto: Fox Photos / Getty Images

'Cortina de fier' Vorbire
In cei sase ani de la infrangerea lui Churchill & # x2019; s, a devenit liderul partidului de opozitie si a continuat sa aiba un impact asupra afacerilor mondiale.

In martie 1946, in timp ce se afla intr-o vizita in Statele Unite, a rostit faimosul sau discurs „Cortina de fier", avertizand asupra dominatiei sovietice in Europa de Est. El a sustinut, de asemenea, ca Marea Britanie ramane independenta de coalitiile europene.

Odata cu alegerile generale din 1951, Churchill a revenit la guvernare. A devenit premier pentru a doua oara in octombrie 1951 si a ocupat functia de ministru al apararii intre octombrie 1951 si ianuarie 1952.

Churchill a continuat sa introduca reforme precum Legea minelor si carierelor din 1954, care imbunatatea conditiile de munca din mine, si Legea privind reparatiile si chiriile din 1955, care stabilea standarde pentru locuinte.

Aceste reforme interne au fost umbrit de o serie de crize de politica externa in coloniile din Kenya si Malaya, unde Churchill a ordonat actiuni militare directe. Desi a reusit sa puna capat rebeliunilor, a devenit clar ca Marea Britanie nu mai era capabila sa-si sustina domnia sa coloniala.

Premiul Nobel
In 1953, Churchill a fost cavalerata de regina Elisabeta a II-a.

In acelasi an, a fost numit beneficiar al Premiului Nobel pentru literatura pentru „stapanirea descrierii sale istorice si biografice, precum si pentru oratorii stralucitori in apararea valorilor umane inalte", potrivit comisiei Premiului Nobel.

Moarte
Churchill a murit pe 24 ianuarie 1965, la 90 de ani, in casa sa din Londra, noua zile dupa ce a suferit un accident vascular cerebral sever. Marea Britanie a jelit mai mult de o saptamana.

Churchill a prezentat semne de sanatate fragila inca din 1941, cand a suferit un atac de cord in timpul vizitei la Casa Alba. Doi ani mai tarziu, a avut un atac similar in timp ce se lupta cu un atac de pneumonie.

In iunie 1953, la 78 de ani, a indurat o serie de lovituri la biroul sau. Stirile respective au fost pastrate publicului si Parlamentului, anuntul oficial precizand ca a suferit de la epuizare.

Churchill si-a revenit acasa si a revenit la activitatea sa ca prim ministru in octombrie. Cu toate acestea, a fost evident chiar pentru marele om de stat ca a incetinit fizic si psihic, iar el s-a retras in functia de prim-ministru in 1955. Churchill a ramas membru al Parlamentului pana la alegerile generale din 1964, cand nu a solicitat realegerea.

Au existat speculatii ca Churchill suferea de Alzheimer'boala din ultimii ani, desi expertii medicali au indicat accidentele vasculare cerebrale anterioare ca fiind cauza probabila a capacitatii mentale reduse.

In ciuda sanatatii sale precare, Churchill a putut sa ramana activ in viata publica, desi in mare parte din confortul caselor sale din Kent si Hyde Park Gate din Londra.

Mostenire
Ca si in cazul altor lideri influenti ai lumii, Churchill a lasat in urma o mostenire complicata.

Onorat de conationalii sai pentru infrangerea regimului intunecat al lui Hitler si al Partidului nazist, el a trecut de lista celor mai mari britanici din toate timpurile intr-un sondaj BBC din 2002, care a depasit alti luministi precum Charles Darwin si William Shakespeare.

Pentru critici, angajamentul sau ferm fata de imperialismul britanic si opozitia sa ofilita impotriva independentei pentru India si-au subliniat dispretul fata de alte rase si culturi..


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.