Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce nu stiati despre turnul Eiffel!
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul care a vandut Turnul Eiffel
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curiozitati despre Franta
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varful Everest
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestenii merita sa cunoasca istoria orasului lor!
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SECRETE ASCUNDE ARHIVA VATICANULUI
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DESCOPERITARI ARHEOLOGICE care nu vor sa NE ANUNTA
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/3..Exista planete locuite in cosmos ? / Partea.1
1.871 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
  Muntii Himalaya - Varful Everest vazut din avion
6.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  2/3..Exista planete locuite in cosmos ? / Partea.2
2.155 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Ce exista in varful Turnului Eiffel?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.12.2022  Adauga la favorite 150 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
De nenumarate ori ai vazut acest turn la televizor sau pe imagini: simbolul Parisului, cunoscut aproape de fiecare locuitor de pe planeta noastra.
El a fost construit in indepartatul 1889 in calitate de bolta de intrare la o expozitie internationala si a fost conceput ca o constructie temporara. Insa, dupa cum se stie, nimic nu este mai permanent decat ceva vremelnic.
Probabil astfel gandea si Gustave Eiffel: el a avut grija ca in turnul de 300 de metri sa se poata… trai!
Putini oameni stiu ca in varful lui se afla un mic apartament, pe care inginerul l-a amenajat confortabil si deseori invita acolo oaspeti.



Se cunoaste faptul ca oamenii, care aflau despre aceasta locuinta minunata, ii propuneau lui Eiffel sume mari pentru inchirierea ei. Insa inginerul refuza aceste oferte: in locul profitului banesc el prefera sa aiba posibilitatea de a se relaxa si a reflecta asupra vietii. Pai, cum sa renunti la asa ceva, aflandu-te deasupra intregului Paris!



Parizienii il invidiau foarte mult pe proprietar si il rugau sa-i lase sa petreaca macar o noapte in uimitorul apartament, dar Eiffel era de neinduplecat. Totusi, acest lucru nu il impiedica sa-i invite in vizita pe membrii guvernului, pe alti inventatori si pur si simplu pe prietenii sai.


Acum in apartament au realizat o scena, care repeta intalnirea semnificativa ai lui Eiffel cu Thomas Edison, care a avut loc pe 10 septembrie 1899. Ei au discutat aproximativ 10 ore, s-au delectat cu coniac si trabucuri scumpe.

Trebuie sa mentionam ca in apartament s-au pastrat toate trasaturile acelei perioade: Eiffel a reusit sa ridice acolo chiar si un pian. Peretii erau decorati cu tapete, pardoseala era acoperita cu covoare, in colturi se afla mobila, care corespundea modei din acea epoca. De asemenea, in locuinta se afla si un mic dormitor. Oricum, acum se poate vizita acest loc.


Recent in turn a mai aparut un apartament contemporan. El se afla cu cateva etaje mai jos. Patru oameni au putut sa stea in el o zi, insa pentru aceasta ei au trebuit sa devina castigatorii unui concurs special. In apartamentul splendid sunt doua dormitoare, o bucatarie si o gradina de iarna cu geamuri panoramice.
Cine n-ar vrea sa traiasca acolo!

Trebuie sa spunem ca parizienii erau nemultumiti de construirea turnului. Ei considerau ca el va „presa" arhitectura originala.
Printre protestatari era si Guy de Maupassant, care, apropo, lua cu regularitate pranzul in restaurantul situat la primul etaj al acestui turn. Cand a fost intrebat de ce procedeaza astfel, daca turnul nu-i place, el a raspuns: „Acesta este unicul loc din Paris, din care el nu este vizibil!"


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.