Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Codul lui Moise
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul lui Da Vinci -documentar
1.944 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spargerea Codului Shakespeare ep 1
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palenque, Mexic
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre codul secret al lui Albert Einstein
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maya - Ruine printre copaci
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hollywood: Filmul mut american -Codul de decenta- 3
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Codul lui Oreste = "Secretele Caracterului Uman"
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cautarea cetatii Maya pierdute din La Carona
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nefertiti - Frumusetea care a venit
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Codul Maya a fost descifrat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.07.2022  Adauga la favorite 199 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Procesul lung de intelegere a limbajului maya este prezentat astazi, de la 18.15, in documentarul care clarifica misterul civilizatiei disparute.

"Descifrarea codului Maya" este productia care prezinta concluziile din ultimele cateva decenii ale unor istorici, etnografi si arheologi, astronomi si lingvisti, artisti si amatori cu privire la civilizatia maya. Ei au contribuit la aceasta mare descoperire: un limbaj care ne dezvaluie o importanta pagina din istoria civilizatiei lumii. Documentarul are la baza cartea cu acelasi nume scrisa in 1992 de Michael Coe, un cunoscut arheolog american.


Productia din 2008 este opera regizorului David Lebrun si include interviuri cu cei care au fost direct implicati in dezlegarea codului, de la celebri cercetatori pana la tanarul pasionat de arheologie care a pus cap la cap tot ceea ce stiau arheologii pana in acel moment si a reusit sa sparga codul. Pentru a prezenta aceasta calatorie in ceea ce inseamna civilizatia maya si pentru a explica dezvaluirile acestor scrieri maya, realizatorii documentarului ajung in zone izolate ale Mexicului si ale Americii Centrale. Civilizatia maya a fost mult timp considerata un mister imposibil de rezolvat.

Totusi, cercetatorii nu s-au lasat descurajati de ritmul lent de evolutie a lucrurilor si au perseverat in aflarea adevarului din spatele acestui popor foarte avansat din punct de vederea al dezvoltarii artistice, economice si politice. Cunoscuta pentru calendarul ce prevesteste sfarsitul lumii, populatia din America Centrala ascundea, pana la descifrarea alfabetului lor, multe alte secrete.


Aceasta cultura a fost aproape complet distrusa de expeditiile spaniolilor crestini care vedeau traditiile maya ca pe o venerare a diavolului. Cativa reprezentanti ai vechii civilizatii maya inca mai exista, iar documentarul care povesteste descifrarea limbajului complicat al mayasilor arata cum aceasta comunitate incearca sa-si convinga membrii sa pastreze traditiile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.