Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Eze - Frumosul Sat Medieval din Sudul Frantei
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eze - Sudul Frantei
7 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moustiers Sainte Marie- Provence Franta
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  EGUISHEIM-Franta
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aigueze, Franta
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mondonedo-Spania
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yvoire Haute Savoie
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Quedlinburg, Germania
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beaumettes, Provence, sudul Frantei
5 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aberdour, Scotia
372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Eze - Frumosul sat medieval din Sudul Frantei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.06.2022  Adauga la favorite 145 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eze este un sat medieval fascinant din Franta, situat la jumatatea distantei intre Nisa si Monte Carlo. Eze este un loc minunat pentru a petrece cateva ore in timp ce nava dvs. este aterizata de-a lungul Rivierei franceze din Cannes sau Nisa sau in portul din Monaco.

Excursii pe malul navelor de croaziera spre Eze sunt de obicei programate pentru o jumatate de zi. Odata ce ajungi la Eze , cu toate acestea; nu e usor. Urcarea de la zona de parcare pana la caile inguste de infasurare pana la varful pietrei este abrupta.

Desi Eze este un sat fascinant, cei care au probleme cu mersul pe jos nu vor putea sa navigheze pe strazile inguste, deoarece sunt in sus si in jos si au numerosi pasi de scara.

Asa cum se vede in fotografie, privelistea mediteraneana de la satul Eze din deal este minunata. Satul este asezat ca un cuib de vultur pe o piatra mare, la 400 de metri deasupra marii. Exista o poteca pana la Eze-sur-Mer, dar va va lua peste o ora pentru a va deplasa de la sat pana la mare si nu va spuneti cat timp sa va ridicati inapoi! Multi vizitatori iau autobuzul public de la Monte Carlo spre Eze si apoi merg pe deal pana la statia de autobuz din partea de jos a muntelui pentru a reveni cu autobuzul spre Monte Carlo. Excursie foarte usoara (si ieftina).

Cand vizitati Eze de pe o nava de croaziera, unele autobuze de excursie la tarm sosesc dimineata devreme. Aceasta sosire devreme inseamna ca s-ar putea sa pierdeti multimile care afecteaza micul sat mai tarziu in fiecare zi.

Calea din zona de parcare in sat este destul de intensa, iar cei care nu pot merge in sus pentru aproximativ 15 minute ar trebui sa ia in considerare un alt tur sau sa-si petreaca timpul explorand magazinele in apropierea careia autobuzul de tururi da drumul pasagerilor. Ghizii se indreapta mai intai incet de-a lungul cailor de piatra inguste pana in gradina (Jardin Exotique), la varful pietrei si peste 1200 de metri deasupra marii.

Chiar daca sunteti fara un ghid, veti putea gasi gradina cu usurinta. Toate traseele urcand in sus va vor duce in cele din urma spre varful unde se afla gradina panoramica. Unii care nu pot merge cat mai repede pot sa-si petreaca timpul si sa meand pe strazile mici, gasindu-si drumul pana in gradina. Este imposibil sa te pierzi in micul sat Eze.

Vederea din gradina merita foarte multa urcare greoaie. Gradina era plina de diferite soiuri de cactusi si alte plante exotice. Daca vizitati in primavara, multi vor inflori. Este interesant sa rataciti in jurul gradinii, minunand soiul neobisnuit de flora si odihnindu-se de la urcarea pe deal. Un cuvant de prudenta. Daca nu sunteti intr-un tur care include intrarea in gradina, va trebui sa platiti o mica taxa pentru a intra in gradina. Acest lucru nu este foarte mult, dar daca ati urcat tot drumul fara bani, ar fi dezamagitor sa pierdeti vederea panoramica din gradina de sus.

In timp ce mergeti pe caile lui Eze, puteti vedea cu usurinta ca a fost o data inconjurat de un castel fortificat din secolul al XII-lea. Castelul a fost sfasiat in 1706, dar satul ramane si formeaza un model circular in jurul bazei castelului. Satenii au facut o treaba excelenta de restaurare a cladirilor vechi.

Actuala biserica din Eze a fost construita pe fundatiile unei biserici din secolul al XII-lea.

Multi dintre locuitori sunt acum artizani, iar cumparatorii pot petrece mult timp in interiorul si in afara magazinelor de pesteri. Exista, de asemenea, unele parfumerii, selectie minunata aromatica de condimente si acuarele sau picturi realizate de artisti locali pentru vanzare. Daca sunteti norocos, artistul ar putea fi in magazin (sau in apropiere) si va semna noua piesa de arta, care este o amintire extraordinara pentru a lua acasa de la Eze.

Daca ati fost in Eze sau daca escala dvs. nu include o excursie de o zi la Eze, va recomandam sa vizitati satul medieval francez St. Paul de Vence , aflat in interiorul rivierii franceze. Sf. Pavel se afla pe un deal, la fel ca Eze, dar nu are privelistea uimitoare spre mare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.