Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Beaufort-Luxemburg
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Alanya-Alanya
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul din Graz – Grazer Burg
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Regal din Varsovia
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Spilberk si Muzeul orasului Brno
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patinoarul din Parcul Orasului, Budapesta
398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul vechi din Praga
681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Guzara-Etiopia
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Vufflens Elvetia
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Buda -Budapesta
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Castelului din Ravadinovo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2022  Adauga la favorite 112 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fiecare are nebuniile si visurile lui. Din aceste cocktailuri uneori de neinteles ale mintii umane, apar lucruri care, la prima vedere, par realizari zamislite de extraterestri. La urma-urmei, insa, asemenea persoane au dus omenirea mai departe, fiecare in sensul lui. In Bulgaria, mai precis in satul Ravadinovo, de langa Sozopol, un barbat pe nume Georgi Kostadinov Tumpalov, cu cizme rosii, pantaloni scurti si alura de Richard Branson, si-a vazut visul cu ochii: a construit locul de joaca pe care si-l imaginase in copilarie – un castel de Ev Mediu, care arata ca-n cele mai „adevarate" povesti. L-a numit „In Love With the Wind" si, in mod cert, dupa ce-i treci pragul, ramai cu gura cascata si ochii holbati. Aceasta combinatie de fairy tale cu serial fantasy, film de groaza si kitsch fascinant de Las Vegas este cea mai extraordinara creatie pe care am vazut-o de cand eu insumi mi-am imaginat ca as trai intr-o lume creata de Fratii Grimm.
Nu vreau sa ma gandesc la milioanele de euro necesare pentru a construi asa ceva (imaginile sunt sarace), dar faptul ca in 2018 locul a fost declarat atractia turistica numarul 1 a Bulgariei, si ca, de-a lungul timpului, a primit numeroase premii de design spune multe.
Castelul (a carui constructie a demarat in 1996) a fost construit in intregime din 20.000 de tone de piatra extrasa din maruntaiele Muntilor Strandzha. Cladirea principala a castelului (care are forma de cruce), capela, crama, galeria de arta si alte puncte de interes sunt realizate in principal din calcar natural. Conform testelor efectuate de Academia Bulgara de Stiinte, varsta pietrelor este cuprinsa intre 250 si 270 de milioane de ani. Pietrele contin urme de microdiamante, ceea ce face ca castelul sa-si schimbe culoarea – dimineata are nuante roz, in timpul zilei devine alb, iar la luna plina – straluceste.
Toate celelalte materiale de constructie sunt in totalitate naturale, precum marmura si granitul. Nu au fost folosite materiale artificiale, ideea principala fiind ca aceasta cladire sa ramana vesnica. Acoperisul este din cupru, avand o greutate totala de 53 de tone. Lacul artificial are o adancime de 5 metri iar in parc cresc peste 3000 de specii de flori si arbori. In mod cert, peste o suta de ani, castelul din Ravadinovo va fi considerat o opera de arta. Iar in zilele noastre acesta este, la fel de sigur, o atractie turistica pe care nu ar trebui s-o ratezi daca vrei sa traiesti si tu visul oricarui copil fericit: acela de a trai intr-un castel superb.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.